Reset heeft dankzij de hulp van haar klanten meer dan 200 computers aan Stichting Leergeld kunnen doneren in 2015. Hiermee zijn het afgelopen jaar weer een hoop aantal gezinnen met minimale financiële middelen voorzien van een werkende pc of laptop.

Reset haalt oude systemen en randapparatuur op bij klanten die mee willen doen aan het Donatieprogramma. Vervolgens levert Reset deze zorgvuldig af bij leerwerkbedrijf Ecoware. Hier worden alle systemen deskundig bekeken, ontdaan van alle data en daar waar nodig gerepareerd. Ook wordt er in samenspraak met Stichting Leergeld nieuwe software op geïnstalleerd. Tenslotte worden alle pc’s, laptops, monitoren, toetsenborden, muizen en printers geschonken aan gezinnen die dit goed kunnen gebruiken.

Alex Haan, die het Donatieprogramma van Reset coördineert: “Dat we dagelijks nieuwe ICT-omgevingen mogen inrichten met state of the art hardware is natuurlijk fantastisch, maar dat we oude computers een nieuw doel en bestemming kunnen geven is voor ons ook heel waardevol. We zijn dan ook ontzettend blij dat we dit jaar op zoveel steun van onze klanten hebben kunnen rekenen en zoveel donaties aan Leergeld hebben kunnen doen.”