Voor het tweede jaar op rij heeft Reset zich samen met haar klanten ingezet voor Stichting Leergeld. Dankzij alle donaties van oude hardware heeft Reset in 2016 meer dan 300 computers kunnen schenken en daarmee gezinnen met minimale financiële middelen kunnen voorzien van een werkende pc of laptop.

Alex Haan, die verantwoordelijk is voor het Donatieprogramma binnen Reset: “Ik ben ontzettend blij dat we dit jaar nóg meer donaties hebben gekregen. Toen we vorig jaar hiermee begonnen wisten we nog niet helemaal wat we konden verwachten, maar onze klanten weten inmiddels precies wat ze het beste kunnen doen met hun oude hardware. Het is ook een fijn gevoel om te weten dat we niet alleen nieuwe computers leveren, maar ook altijd een goede bestemming hebben voor oude systemen.”

In vergelijking met vorig jaar werden er 82 meer computers gedoneerd aan Ecoware. Dit leerwerkbedrijf bekijkt alle donaties, verwijdert alle data deskundig en repareert indien nodig de hardware. Ook wordt er in samenspraak met Stichting Leergeld nieuwe software op geïnstalleerd. Vervolgens worden de computers afgeleverd bij Stichting Leergeld, waarna ze verdeeld worden. Naast computers worden er door Reset ook andere soorten hardware afgeleverd. Ook voor monitoren, printers, servers, componenten en randapparatuur weet Ecoware altijd een goede bestemming te vinden.