U kunt uw e-mail beveiligen met e-mailcertificaten. Hiermee toont u aan dat e-mail en bijlages daadwerkelijk door u verstuurd zijn en voorkomt u dat er gefraudeerd kan worden met uw identiteit. Met e-mailcertificaten kunt u bovendien ook versleutelde e-mail versturen naar anderen, zodat u veilig informatie kunt uitwisselen zonder dat uw gegevens onderschept of gelezen kunnen worden door derden. Ondertekenen en versleutelen kan alleen in e-mailprogramma’s die S/MIME ondersteunen (zoals bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Apple Mail).

Digitaal ondertekenen

Een e-mail die digitaal ondertekend is, bevestigt het auteurschap en voorkomt niet-toegestane wijzigingen. Daarnaast verzekert het de ontvanger dat de e-mail van u afkomstig is en niet van een kwaadwillende of derde persoon.

Versleutelen

Door uw e-mail te voorzien van encryptie kan alleen de ontvanger de e-mail lezen. Voor deze versleuteling hebben de verzender en de ontvanger beiden een eigen certificaat nodig. Hiermee beschermt u de privacy van het bericht en voorkomt u dat gevoelige gegevens in de verkeerde handen terechtkomen.