Wist u dat u de toegang tot een domein kunt koppelen met een Wi-Fi-netwerk? Zo kunnen uw werknemers met dezelfde gegevens inloggen op zowel hun werkplek als op het (interne) Wi-Fi-netwerk. Dit zorgt voor een groot voordeel bij het beheren van gebruikersaccounts en de beveiliging van uw bedrijfsdata.

Koppel uw domein met het WiFi netwerk

Bij de meeste ICT-omgevingen gebruiken werknemers hun computers om in te loggen op een bepaald domein. Hiervoor krijgen zij de beschikking over een gebruikersnaam met een bijbehorend wachtwoord en kunnen zij zich aanmelden. Reset kan een koppeling maken zodat zij met hetzelfde account (en dezelfde gegevens) kunnen inloggen op een intern Wi-Fi-netwerk.

Door deze koppeling te maken verbetert u de beveiliging: wanneer een werknemer namelijk niet langer meer in dienst is bij uw organisatie, wordt bij het verwijderen van het Windows-account direct de toegang tot het Wi-Fi-netwerk ontzegd. Zo zorgt u ervoor dat ex-werknemers niet langer toegang hebben tot het Wi-Fi-netwerk, terwijl u geen verdere aanpassingen hoeft te (laten) doen aan uw Wi-Fi-netwerk.