Ondanks dat er tot 2020 veiligheidsupdates voor uitgebracht zullen worden, raadt Microsoft het af om Windows 7 te blijven gebruiken. Volgens het bedrijf is Windows 7 simpelweg gezegd niet meer veilig genoeg.

In een blog op de Duitse website van Microsoft, stelt de fabrikant dat Windows 7 niet voorzien is van de juiste eigenschappen om de hedendaagse veiligheidsuitdagingen aan te kunnen. “Windows 7 werkt op basis van een gedateerde architectuur. Bedrijven en gebruikers die de komende drie jaar Windows 7 niet upgraden, zullen hun systeem blootstellen aan grote gevaren,” aldus topman Markus Nitschke van Microsoft. De toekomstige kwetsbaarheid van Windows 7 voor malwareaanvallen en het feit dat steeds minder fabrikanten het systeem ondersteunen zijn voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan met het oudere besturingssysteem.

Het bedrijf geeft verder aan dat het beste is om over te stappen op Windows 10, het nieuwste besturingssysteem dat nog maar slechts op een kwart van alle computers wereldwijd geïnstalleerd staat. Het aantal nieuwe installaties is, sinds het niet meer gratis te upgraden valt, flink afgenomen. Microsoft hoopt dan ook zoveel mogelijk mensen over te halen om hun systeem te upgraden naar Windows 10.