Met ingang van oktober 2017 ontvangen bezoekers van onveilige websites een waarschuwing van Google Chrome. Bezoekers zien vanaf oktober de melding ‘not secure’ bij invulvelden op HTTP websites. De verwachting is dat andere browsers dit voorbeeld gaan volgen.

Google Chrome heeft deze update ingezet omdat zij vinden dat alle gegevens die bezoekers van een website invullen ontoegankelijk zouden moeten zijn voor derden. Hetgeen bij HTTP sites wel het geval is.

Vanaf oktober 2017 waarschuwt Chrome de bezoeker van websites dat zij zich op een onveilige site bevinden wanneer er gegevens moeten worden ingevuld op een HTTP pagina. Ook icognitotabbladen krijgen de melding ‘not secure’ wanneer er velden moeten worden ingevuld op een HTTP pagina.

Websites met SSL certificaat (HTTPS websites) zullen deze melding niet laten zien aan de bezoeker.

Google Chrome

Wat betekent dit voor u?

Heeft u een HTTP pagina en vraagt u bezoekers gegevens achter te laten? Vanaf oktober 2017  zal er een waarschuwing of rood uitroepteken in of naast de invulvelden komen te staan vanuit de browser bij Google Chrome. Een rood uitroepteken naast de invulvelden zal er voor zorgen dat de conversie vanuit uw website zal afnemen. Deze update is voor ondernemers belangrijk aangezien de meeste websitebezoeken vanuit de webbrowser van Google Chrome komen (54%). De verwachting is dat de andere webbrowsers dit voorbeeld gaan volgen.

Hoe zorgt u ervoor dat uw website als veilig, met HTTPS, wordt aangeduid?

Om waarschuwingen in Chrome te voorkomen heeft u een HTTPS-verbinding nodig. Dit doet u door een SSL certificaat te installeren op uw website. Er zijn twee verschillende soorten SSL certificaten: uitgebreide validatie (EV) en organisatie validatie (OV). De certificaten maken onderscheid in type organisatie.

Wij adviseren u graag welke van de certificaten het beste bij uw organisatie past en zorgen dat uw website een veilige website wordt. Neem contact met ons op.