Microsoft Power BI is analytische software welke direct inzicht geeft in uw organisatie. Met kleurrijke analyses en heldere rapportages stelt Microsoft Power BI u in staat om het maximale uit uw organisatie te halen. Naar onze mening is Microsoft Power BI een must voor iedere organisatie. In deze blog leggen wij u uit waarom.

Microsoft Power BI is een krachtig programma wat u inzicht geeft in verschillende factoren van uw onderneming. Zo kunt in een oogopslag de inkomsten zien van verschillende afdelingen, de statistieken vanuit Google Analytics, het verloop van uw omzet of bijvoorbeeld reiskostenanalyses van uw personeel. Het systeem sluit aan op de inzichten die u wenst te zien.

Analyses en rapportages

Om de analyses en rapportages te kunnen maken maakt het programma koppelingen met honderden verschillende databronnen. Het programma werkt samen met o.a. Acces, Google Analytics, Mailchimp, MySQL, SQL Server, Excel, Exchange, Folders en Webpagina’s.
Mocht uw applicatie een afwijkende databron hebben dan kan onze Software Developer op maat een koppeling leggen waardoor wij deze data automatisch converteren naar een ondersteund format. Zodra de data in Power BI beschikbaar is, kunt u er zelf mee aan de slag.

Een groot pluspunt is dat het mogelijk is om met Microsoft Power BI analyses en rapportages inzichtelijk te maken voor uw medewerkers of externen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor medewerkers, afdelingen of externen persoonlijke dashboards maken met informatie die voor hen relevant is. Denk bijvoorbeeld aan een dashboard speciaal voor accountants ten behoeve van de jaarlijkse audit of een dashboard met statistieken van de website, social media en nieuwsbrieven voor de afdeling Marketing & Communicatie.

Microsoft Power BI komt in twee verschillende varianten: Power BI Desktop (gratis) of Power BI Pro (EUR 99,- per gebruiker per jaar). Voor veel organisaties biedt Power BI Desktop voldoende functionaliteit. Het belangrijkste verschil tussen een Desktop of Pro gebruiker is gericht op het delen en samenwerken. Alleen Pro gebruikers kunnen inhoud publiceren op app werkruimtes, apps gebruiken zonder premiumcapaciteit en abonneren op dashboards en rapporten.

De voordelen op een rijtje

  • In een oogopslag rapportages en analyses
  • Kleurrijk en overzichtelijk
  • Dashboards zijn per afdeling in te stellen
  • Koppelingen met honderden databronnen
  • Gemakkelijk in gebruik

Lees meer of download gratis Microsoft Power BI