Twee weken terug kregen wij van meerdere klanten foutmeldingen binnen dat PC ’s waren uitgevallen en een onherstelbare foutmelding op een blauw scherm gaven (Blue Screen Of Death/BSOD). Dit probleem bleek te komen door de automatische Windows 10 update van oktober 2018 in combinatie met een bepaalde driver. Dit probleem was wereldwijd en werd ook op bekende tech nieuws websites vermeld, o.a. tweakers.net en zdnet.com. Er werd gemeld dat HP systemen, maar ook andere merken zijn getroffen.

Wij vonden dit zo’n groot risico opleveren voor onze klanten dat we hebben besloten om voor iedereen Patchmanagement in te schakelen en de update tegen te houden.

Wat is Patchmanagement?
Om controle te hebben over welke updates er op een systeem worden geïnstalleerd bieden wij een dienst aan, genaamd Patchmanagement. Dit is een dienst waarmee wij updates van te voren controleren. Pas als deze door ons OK zijn bevonden worden ze uitgerold. En dit gebeurt op een moment dat u er geen hinder van ondervindt. Zo zijn uw systemen altijd veilig en up to date.

Patchmanagement is een keuze
Niet al onze klanten nemen deze service af. Wij vonden het probleem dat deze update opleverde echter zo’n groot risico opleveren dat we voor al onze klanten patchmanagement hebben ingeschakeld. Zo hebben we voorkomen dat werkplekken kwamen vast te zitten in een moeilijk herstelbare foutmelding.

Keuze voor de toekomst
Om de problemen rond deze update te voorkomen, hebben wij Patchmanagement kosteloos voor u ingesteld. We houden deze update-service 30 dagen actief. Om ervoor te zorgen dat wij bij dergelijke voorvallen in de toekomst sneller tot actie kunnen overgaan, adviseren wij u om de Update-Service voor uw PC’s altijd actief te houden. De kosten voor deze Update-service zijn €2,50 per maand per PC/Laptop. Tevens is dit maandelijks opzegbaar.