Een datacenter zal voor de meeste ondernemers een veiligere optie zijn dan het lokaal opslaan van bestanden. De meeste kantoorpanden lenen zich er namelijk niet voor om er een hoogwaardige serverruimte in te richten. De eisen die bovendien tegenwoordig aan een dergelijke ruimte gesteld worden zijn zo specifiek en strikt geworden, dat het voor ondernemingen steeds moeilijker wordt om dit op hun eigen locatie te faciliteren. Een betrouwbaar datacenter biedt gelukkig uitkomst.

Calamiteiten

Een computerruimte binnen uw eigen pand loopt meer risico dan in een datacenter, dat durf ik gerust te stellen. Het ontwerp en alle voorzieningen van een datacenter zijn erop gericht om zoveel mogelijk risico’s voor u uit te sluiten; een doorsnee kantoorpand voorziet in hele andere behoeftes. Brand, kortsluiting of stroomuitval zijn calamiteiten die in een betrouwbaar datacenter zelden zullen voorkomen dankzij klimaatbeheersingssystemen, automatische blusinstallaties en redundante stroomvoorziening.

Vier elementen die uw ICT-partner met een datacenter beter en gecentraliseerd kan uitvoeren.

Vier elementen die uw ICT-partner met een datacenter beter en gecentraliseerd kan uitvoeren.

Beveiliging

En wat dacht u van de veiligheid van uw belangrijke bedrijfsdata? In een kantoorpand lopen de hele dag door medewerkers, leveranciers en schoonmakers in en uit. Een niet heel wenselijke situatie wanneer u te maken heeft met bedrijfskritische gegevens of gevoelige persoonsgegevens. Datacenters zijn daarentegen streng beveiligd en zullen alleen de verantwoordelijken voor uw ICT toegang verlenen. Daarnaast beschikken datacenters over meerdere lagen van fysieke beveiliging, zoals camerabeveiliging en biometrische toegangscontrole. En vergeet natuurlijk niet de continue aanwezigheid van beveiligingsmensen.

Naast de fysieke beveiliging is de online beveiliging minstens zo belangrijk. Een goede ICT-partner zorgt er voor dat de firewall en anti-virussoftware centraal beheerd wordt en dat alles voortdurend gemonitord wordt. Een team van specialisten houdt nauwlettend in de gaten wie toegang tot de servers proberen te krijgen en onderneemt zo snel mogelijk actie bij (eventuele) verdachte zaken. Daarnaast worden er bij de meeste clouddiensten standaard een back-up gemaakt of aangeboden. Zo kunnen uw bestanden dus nooit verloren gaan.

Het waarborgen van de beveiliging voor uw belangrijke data is in vrijwel alle gevallen het beste te realiseren in een datacenter. Wilt u ook deze garantie voor uw organisatie? U kunt mij altijd bellen (088-7071717) of e-mailen (r.hebing@reset.nl). Ik geef u graag meer informatie.