Afgelopen maandag is bekend geworden dat er een Wi-Fi kwetsbaarheid is gevonden in WPA. WPA staat voor Wi-Fi Protected Access en wordt toegepast om draadloze netwerken van beveiliging te voorzien.

Waar komt het op neer?

De aanval leidt er toe dat kwaadwillenden kunnen meekijken met het dataverkeer welk uw device heeft met de accesspoint. Hierdoor is het relatief simpel om toegang te krijgen tot uw ICT omgeving.

Niet alleen mobiele telefoons en laptops zijn geraakt door deze aanval. In feite zijn alle apparatuur die gebruik maken van een Wi-Fi verbinding met WPA2 protocol geraakt door deze aanval. U kunt hierbij denken aan printers, televisies, IP-Camera’s, VoIP toestellen, pinautomaten en frankeerautomaten.

Wat gaan wij doen?

Als u bij ons Managed Wi-Fi oplossingen afneemt, zijn uw accesspoints reeds voorzien van een update.

Als wij het periodieke onderhoud aan uw ICT omgeving verzorgen, maar u een zelfstandige Wi-Fi omgeving heeft, gaat u spoedig benaderd worden door onze engineers om de updates door te voeren.

Uw apparatuur updaten

Niet alleen de accesspoints dienen voorzien te worden van de juiste updates, ook uw apparatuur dient geüpdatet te worden.

PC’s en laptop’s welke in Reset Update-service opgenomen zijn, voorzien wij van updates binnen uw bestaande overeenkomst. Met onze engineer kunt u afspreken hoe om te gaan met apparatuur welke niet voorzien is van Reset Update-service.

Verouderde apparatuur waar geen updates meer voor worden uitgebracht, zullen direct een veiligheidsrisico vormen en dienen alternatieve oplossingen voor gevonden te worden. Neem hierover contact met ons op.

Hoe kunt u dit soort risico’s in de toekomst beperken?

Wij adviseren om met unieke authenticatie per medewerker te werken voor zakelijk gebruik. Dit kan gekoppeld worden aan uw inloggegevens welke ook voor uw ICT omgeving gebruikt worden.

Voor eigen meegebrachte apparatuur adviseren wij een losstaande Wi-Fi netwerk te gebruiken, welke wel voorzien is van internet, maar niet geïntegreerd is met uw bedrijfsnetwerk. De meest gangbare accesspoints ondersteunen dit.

Als u er van verzekerd wilt zijn dat uw omgeving altijd up-to-date is, adviseren wij deze op te nemen in de Reset monitoring & update diensten.