ICT voor Architectenbureaus

ICT-oplossingen voor architectenbureaus.

Als architectenbureau stelt u hoge eisen aan uw ICT-omgeving. Het is van groot belang dat uw systeembeheerders kennis hebben van de specifieke hardware in combinatie met de juiste teken- en rendersoftware. Gecombineerd met een hoge mate van flexibiliteit zorgt dit ervoor dat u optimaal kunt werken.

ICT voor architecten

Wij begrijpen uw ICT-architectuur

Reset heeft een uitgebreide historie als ICT-leverancier in architectenstad Delft en heeft vele architecten als klant. Met ruime werkervaring in de architectenbranche kunnen we u de support bieden die u zoekt. Naast betrouwbaar systeembeheer leveren wij ook hardware, zoals de allernieuwste HP Z Workstations die geschikt en geoptimaliseerd zijn voor 3D tekenen en renderen.

Ector Hoogstad Architecten
Rotterdam

STOL Architecten
Lisse

TAK architecten
Delft

Convex Architecten
Rotterdam

Fokkema & Partners Architecten
Delft

Ervaring met uw software

Door jarenlange samenwerking met architectenbureaus hebben wij veel kennis opgedaan met de meest gebruikte software en de bijbehorende systeemeisen.

Wij hebben ruime ervaring met ontwerpsoftware, zoals Autodesk Revit, Vectorworks ArchiCAD, Sketchup Vectorworks, Grasshopper en Rhino. We zijn op de hoogte van de laatste trends op het gebied van Building Image Modeling (BIM), 3D ontwerpen, augmented en virtual reality en parametrisch ontwerpen.

Wij begrijpen het grote belang van goede rendersoftware, zoals Enscape, V-Ray en SU Podium. Hoe sneller u rendert, hoe meer tijd er overblijft om te ontwerpen.

Daarnaast gebruikt u natuurlijk nog andere pakketen zoals Adobe Creative Cloud, of misschien Creative Suite of ouder. We kunnen u begeleiden met de transitie van oude suites naar de cloud.

Voor projectadministratie en tijdsverantwoordingen hebben wij ervaring met ERP software waaronder Visma Severa, Exact, Unit 4 PSA, Dynamics en Newforma.

Ontwerpsoftware

sketchup-pro
Autodesk Revit
AutoCAD
graphisoft archicad

Rendersoftware

vray
SU podium

Op elk workstation uw ontwerpen snel beschikbaar.

Optimale prestaties van uw workstations zijn belangrijk om vloeiend tekeningen te kunnen maken. Niet alleen een snelle videokaart, maar ook een snelle harde schijf, zoals de HP Turbo Drive zijn hier van invloed op.

Wij accelereren uw werkprocessen met Autodesk gecertificeerde HP Z Workstations welke we voorzien van Turbo SSD’s, PCI-express SSD’s en snelle 3D-kaarten. Wij hebben kennis van de juiste hardware voor 3D-werkzaamheden waarbij we de prijs-kwaliteitsverhouding in het oog houden.

data snel beschikbaar

Meer tijd voor ontwerpen, minder tijd kwijt aan renderen.

Snelle infrastructuur geoptimaliseerd voor architectenbureau’s

U werkt met grote bestanden die centraal staan opgeslagen, en waar al uw medewerkers snel mee moeten kunnen werken. Het complete netwerk van server tot werkplek mag dan ook geen enkele bottleneck bevatten. Wij hebben ervaring met het optimaliseren van uw servers en het inrichten van 10GB netwerken.

Onze specialisten adviseren de meest gepaste oplossingen voor architectenbureau’s van klein tot groot. Binnen elk budget kunnen wij mee denken om de bottlenecks weg te nemen.

Kleurecht werken.

Bijna alles is tegenwoordig digitaal, maar het beste bekijk je een ontwerp toch op papier. Om een kleurecht PostScript ontwerp te kunnen plotten is een complete kleurgekalibreerde workflow nodig. Met HP Pantone Certified Printers in combinatie met HP Color Lock papier krijgt u de hoogste kwaliteit prints.

Om de hoogste kwaliteit van uw prints te garanderen leveren wij de beste printers, copiers, scanners, A3 MFP’s en Pagewide printers, van A4 tot A0, de hoogste kwaliteit inkten, toners, papier en betrouwbaar onderhoud.

Wij beheren uw printers volledig

Managed Print Services is een overkoepelende service om uw print-oplossingen volledig te ontzorgen. Wij kunnen op afstand het printgedrag en tonerstanden uitlezen. Zo leveren wij automatisch op tijd nieuwe toners, papier en andere verbruiksmiddelen. Reset is HP partner, daardoor bent u met een onderhoudscontract altijd verzekerd van snelle ondersteuning in het geval van storingen.

Printer leasen

Door middel van lease kunt u voor een scherpe maandelijkse prijs hoge kwaliteit printers in huis halen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals Operational Lease of Financial Lease. U kunt contact opnemen om de mogelijkheden van Printing as a Service te bespreken.

Draadloos printen

Beschikt u over moderne printers? Dan is de kans groot dat u al direct (via Wi-Fi) printopdrachten kunt versturen naar uw printer. Maar ook wanneer u nog beschikt over een klassieke printer is het mogelijk om met laptops, tablets en smartphones (Apple AirPrint, Google Cloud Print) te kunnen printen. Uiteraard is dit allemaal veilig en afgeschermd in te stellen.

HP DesignJet T830
HP Partner First Silver
HP_Z workstations
Flexibele oplossingen voor ICT-investeringen

Hardware leasen.

Een digitale transformatie kan vragen om een flinke investering, wij kunnen u helpen met deze financiering.

Wij ondersteunen u graag in de mogelijkheden om nu uw hardware te vernieuwen en u voor te bereiden op toekomstige successen.

Altijd de kracht van uw workstation bij de hand.

Altijd en overal makkelijk verder werken en nooit meer een deadline missen.

Vanwege de zware datasets werken architectenbureaus vaak met een lokale netwerkomgeving met zware workstations. De kracht van deze infrastructuur is ook van buiten het kantoor te benaderen. Inclusief ondersteuning voor 4K en multidisplay setups. Zo creëert u hiermee een veilig en virtueel kantoor op elk ander apparaat.

Werken op afstand wordt steeds normaler. Denk dan niet alleen aan thuiswerken, maar ook live ontwerpen presenteren bij klanten. U kunt uw Z-workstations vanaf elk ander apparaat en locatie benaderen.

hp zcentral
Neem krachtige Workstations over met een laptop of tablet

Datacenter Reset SmartDC - Rotterdam
Backuplocatie Van Nelle Fabriek Rotterdam
Veeam CSP Partner

Backups veilig en snel buiten de deur.

Architectenbureaus beschikken over grote hoeveelheden data. Met Veeam Cloud Connect gebruiken wij high-end back-up software die het mogelijk maakt om elke nacht een veilige cloudback-up te maken van uw complete kantooromgeving, inclusief uw grote data-archieven.

Onze technici denken met u mee om uw back-ups in te richten. Zodat uw data-archief veilig buiten de deur wordt opgeslagen in ons datacenter, gevestigd in de mooie Van Nelle Fabriek.

In geval van een calamiteit kunnen wij snel uw backup herstellen. Dit kan met de volledige werkomgeving, losse workstations, of zelfs met losse bestanden.

Wij bieden uitgebreide cloud Backup- en Disaster Recoveryoplossingen (BDR) voor elke omgeving. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u tijdens een rondleiding in ons datacenter.

Architecten werken samen.

Het creatieve proces dat rond de tekentafel plaats vindt, kan nu ook digitaal. Dankzij de nieuwste technologie kunnen mensen nu ook deelnemen op afstand. Samen met uw klanten, op afstand, rond één tafel met uw ontwerpen.

Vergaderen op afstand met Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Room biedt u alle functies die nodig heeft om op afstand uw creatieve ideeën te kunnen delen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een content camera te gebruiken. Een contentcamera werkt samen met speciale beeldverwerkingssoftware en een whiteboard zodat een presentator op een analoog whiteboard kan tekenen en de content kan delen met deelnemers op afstand. Zo wordt uw meeting room op afstand zichtbaar voor remote deelnemers en betrekt u uw deelnemers op afstand bij het creatieve proces.

Locatie onafhankelijk samenwerken

Doordat het mogelijk is om op afstand te werken op uw krachtige workstation zijn nieuwe manieren van samenwerken mogelijk. U kunt thuis werken of op locatie bij een klant bijvoorbeeld.

Alle communicatie op één plek met Microsoft Teams

Microsoft Teams is de nieuwe standaard om samen te werken. Stel teams en projecten samen en deel bestanden en communicatie op één centrale plek.

Start video vergaderingen met klanten en toon met een tweede camera makkelijk de kleurechte tekeningen die op tafel liggen terwijl u live aantekeningen maakt.

Wij koppelen Teams ook aan uw ERP en telefonie software. Bel hierdoor uit met één druk op de knop en herken door wie u gebeld wordt. Meer over bellen met Teams.

Presenteer uw ontwerpen tijdens een Microsoft Teams-vergadering met een tweede content camera boven de vergadertafel. De software maakt u half-doorzichtig, terwijl u aantekeningen maakt en uw ontwerp aanpast.

Verlies geen tijd aan renderen en hou meer tijd over om te ontwerpen.

Realtime renderen & Virtual Reality.

De meest realistische manier om uw ontwerpen te presenteren is door er in realtime doorheen te kunnen lopen. Met de nieuwste technieken is dit mogelijk.

Enscape™ is een gemakkelijk te gebruiken real-time rendering & Virtual Reality Extension voor SketchUp Pro, Rhinoceros, Revit en ArchiCAD. Real-time rendering & Virtual Reality tillen uw presentaties – of het nu in-house is of bij een klant – naar een hoger niveau. 

Met de HP Reverb VR-bril in combinatie met de HP VR Backpack brengt u zelfs compleet draadloos uw ontwerpen tot leven.

Flexibel systeembeheer.

We leven in een beweeglijke tijd waarin we, indien nodig, snel moeten op- en afschalen. U werkt met een kern van vaste medewerkers met daaromheen een flexibele schil om pieken op te kunnen vangen. Deze wilt u ook laten werken binnen uw veilige netwerk. Onze werkplekoplossingen zijn flexibel qua schaalbaarheid, en duidelijk qua kosten.

Bespaar op uw ICT

Beheert u zelf uw ICT? Dan kunt u flink besparen op uw ICT kosten door het uit te besteden. Besteed uw ICT uit aan een partner die ervaren is in uw branche en volledig op de hoogte van alle ins en outs van de sector. Wij beheren uw systeem efficiënt en professioneel, zodat u weer kunt doen wat u leuk vindt en waar uw kracht ligt.

Systeembeheer voor architecten
 • Onbeperkte opslag per gebruiker
 • Antivirus en Monitoring
 • Microsoft 365 Office Enterprise
 • 24/7 ondersteuning
 • Uw eigen applicaties geïnstalleerd in de cloud
 • Two-factor authentication
 • Elke nacht een back-up
 • Software altijd up to date
 • 24/7 monitoring en support
 • Altijd en overal inloggen op uw remote werkplek

Werken in de Cloud?

Wilt u volledig in de cloud werken? Dan kunnen wij uw 3D ontwerp software ook in Virtual Desktops hosten. Reset heeft een prachtig datacenter in de Van Nelle Fabriek waarbij het rekenkracht voor tekenen in VDI in de cloud mogelijk maakt via NVidia vGPU’s. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u tijdens een rondleiding in ons datacenter.

Kennis maken.

Wilt u eens kennis maken en zien wat Reset voor uw architectenbureau kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

U kunt natuurlijk ook bellen met 088 7777 800 of mailen met sales@reset.nl

Marko van der Meer - Manager Sales en Inkoop
Marko van der Meer – Manager Sales en Inkoop

  Uw gegevens