Uw data en applicaties
in het datacenter
van SmartDC

Met de betrouwbaarheid en
flexibiliteit van Reset.

Bekijk de video
Ons datacenter

Wat is een datacenter?

Veel van onze producten en diensten zijn gebaseerd of bevatten elementen van cloud computing. De basis voor iedere cloudoplossing is dan ook een veilig, betrouwbaar en flexibel datacenter. Een datacenter is een faciliteit waar bedrijfskritische ICT-apparatuur (bijvoorbeeld servers of storage) ondergebracht kan worden. Een goed datacenter is uitgerust met diverse voorzieningen, waaronder airconditioning, netwerkverbindingen en (nood)stroomvoorzieningen. Bovendien zijn deze voorzieningen redundant uitgevoerd: ze zijn dubbel uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er niets mis gaat indien er een systeem mocht falen.

Ons datacenter: SmartDC

Om de beste dienstverlening te kunnen garanderen voor onze klanten beheren wij eigen racks in het SmartDC datacenter in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam. Onze suite heeft eigen koeling, stroomzekeringen, blussing en security. Wij zijn bovendien in staat om elk rack aan te passen aan de behoeften van onze klanten en bieden hierdoor een ongelooflijke hoeveelheid flexibiliteit. De netwerkconnectiviteit wordt geleverd door het i3D.net netwerk (AS49544), een trans-Atlantisch netwerk met een capaciteit van meer dan 344 Gigabit. Het netwerk is redundant aangesloten op meerdere premium transit providers en met meer dan 1,600 peers.

Bij al onze cloudoplossingen bevindt uw data zich altijd in Nederland en is Europese regelgeving dus van toepassing. Hierdoor is uw data (wettelijk) beter beveiligd dan wanneer deze bijvoorbeeld op een Amerikaanse server zou staan: uw gegevens zullen nooit door derden opgevraagd kunnen worden.Wat is er zo goed aan ons datacenter?

Veel van onze oplossingen draaien in onze eigen cloudomgeving. Deze groeit ontzettend hard en zijn we continue aan het verbeteren. Om ervoor te zorgen dat onze cloud goed en veilig functioneert hebben we de hardware ondergebracht in één van de beste datacenters van Nederland: SmartDC. Maar wat is er zo goed aan dit datacenter?

Beveiliging

Beveiliging

SmartDC is zeer goed beveiligd met meerdere beveiligingszones, beveiligingscamera’s, beveiligingspersoneel en enkel toegangelijk met access cards. Daarnaast zijn er branddetectiesystemen en speciale blusinstallaties aanwezig die bij calamiteiten automatisch in werking treden. Daarnaast biedt SmartDC ook betere bescherming tegen virtuele aanvallen van hackers, zoals bijvoorbeeld (D)DoS-aanvallen.

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

De lucht die door de servers wordt aangezogen, heeft een constante temperatuur van 24 graden. Deze temperatuur is ideaal om een maximale levensduur van de apparatuur te garanderen en om tegelijkertijd zoveel mogelijk energie te besparen. In het datacenter is een luchtbehandelingsinstallatie geïnstalleerd op basis van de N+1-filosofie.

Stroomvoorziening

Stroomvoorziening

De stroomvoorziening binnen het SmartDC datacenter is dubbel uitgevoerd en voorzien van een eigen noodstroomvoorziening. Valt de stroom uit, dan nemen andere generatoren het automatisch over. Er vinden bovendien maandelijkse controles plaats om de noodstroomvoorziening uitvoerig te testen.

Verbindingen

Verbindingen

SmartDC beschikt over meerdere verbindingen met het internet. Mocht er een probleem met een verbinding zijn, dan wordt er direct en automatisch overgeschakeld op een andere. Ons datacenter is bovendien rechtstreeks aangesloten op diverse internet backbones, waardoor er zeer snelle en betrouwbare verbindingen worden gerealiseerd.

Terug naar boven