Wanneer eigen infrastructuur een vereiste is

Voor sommige organisaties is het noodzakelijk om data en applicaties binnen een eigen cloudinfrastructuur te behouden. Dit betekent dat data (of een deel daarvan) niet opgeslagen kan of mag worden in een gedeelde cloudomgeving. Met Cloud Intern creëren wij een private cloud en realiseren we infrastructuur die exclusief voor uw organisatie beschikbaar is.

Wat krijgt u met Cloud Intern?

Cloud Intern is een goede keuze als u liever alles zoveel mogelijk in eigen hand houdt, maar ook als er veel maatwerk op toepassingen nodig is. Daarnaast kan het een vereiste zijn om een eigen server op uw locatie te hebben staan, omdat u speciale randapparatuur wilt gaan gebruiken of vanwege de wet- en regelgeving die van toepassing is uw data.

Private cloud

Private cloud

Bij Cloud Intern ontwerpen en realiseren wij een cloudomgeving exclusief voor uw organisatie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat werknemers altijd en overal toegang hebben tot data en applicaties, maar dat dit altijd vanuit uw private cloud gebeurt.

Hardware op eigen locatie

Hardware op eigen locatie

Uw cloudomgeving wordt gerealiseerd op hardware die op uw eigen locatie (on-premise) komt te staan. Zo behoudt u de controle en de mogelijkheid om applicaties lokaal te draaien, maar kunt u ook voldoen aan de mogelijke wet- en regelgeving die van toepassing is binnen uw vakgebied.

Maatwerk

Maatwerk

Eén oplossing is niet altijd en voor elke situatie de beste. Bij het realiseren van Cloud Intern kunnen wij nog beter voldoen aan de wensen en eisen van uw ICT-omgeving. We richten uw server zo in dat het beschikt over de juiste hoeveelheid opslag, geheugen en rekenkracht om al uw bedrijfsprocessen solide en snel te laten verlopen.

Windows-omgeving

Windows-omgeving

Wij realiseren een cloudinfrastructuur waarbij al uw werknemers een Windows-omgeving krijgen met een bureaublad, schijfruimte en alle applicaties die ze nodig hebben. Ze kunnen hier met elk apparaat altijd en overal op inloggen, zodat ze altijd toegang hebben tot data en applicaties.

Heartbeat Monitoring

Heartbeat Monitoring

Wij controleren pro-actief uw cloudomgeving op fouten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld preventieve maatregelen nemen wanneer er problemen gesignaleerd worden met de belasting van processoren of capaciteit van uw opslagschijven.

Overzicht

Overzicht

De data die uw werknemers opslaan binnen hun Windows-omgeving wordt automatisch opgeslagen binnen uw private cloud. Hierdoor wordt uw data centraal opgeslagen en is het beter beschermd tegen verlies of diefstal als wanneer het lokaal opgeslagen wordt.


Belangrijkste voordelen van Cloud Intern

Controle

Met Cloud Intern heeft u als organisatie de controle over welke infrastructuur gebruikt worden door welke applicatie. Bovendien kunt u precies bepalen op welke locatie data opgeslagen mag worden.

Geen hoge investeringen

U hoeft zelf geen hoge investering in servers te doen, maar krijgt wel de hardware die u nodig heeft bij u op locatie. U betaalt een maandelijks bedrag voor de diensten die u ook daadwerkelijk gebruikt.

Toegang tot resources

Naast uw private cloud krijgt u met Cloud Intern ook toegang tot de resources uit ons datacenter. Zo kunt u er voor kiezen om bepaalde data niet op uw eigen locatie op te slaan of om oplossingen als Cloud Back-up of Cloud Opslag te implementeren.

Ondersteuning

Wij monitoren 24×7 al onze clouddiensten, dus ook uw Cloud Intern. Bovendien is onze Servicedesk altijd bereikbaar voor al uw vragen of storingen.

Werkplekken en oplossingen in de cloud

Uw belangrijke databestanden in ons beveiligd datacenter.

Bekijk al onze cloudoplossingen

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van Cloud Intern?

Het belangrijkste voordeel van Cloud Intern is dat u als organisatie zelf kunt bepalen waar uw data en applicaties opgeslagen worden. Bovendien hoeft u zelf geen hoge investering in servers te doen, maar krijgt u wel de hardware die u nodig heeft bij u op locatie. U betaalt een maandelijks bedrag voor de diensten die u ook daadwerkelijk gebruikt.

Waarom zou ik nog bestanden lokaal opslaan?

Niet alle organisatie kunnen of willen hun data opslaan in een datacenter. Dit kan om praktische redenen zijn (zware of complexe workloads die op systemen verricht moeten worden) of vanwege de wet- en regelgeving die van toepassing is binnen een bepaald vakgebied.

Waar bevinden mijn data en applicaties zich bij Cloud Intern?

Het uitgangspunt is uiteraard dat al uw data en applicaties op uw eigen locatie (intern) opgeslagen worden. Hoewel u over een eigen cloudinfrastructuur beschikt kunt u echter ook gebruiken maken van resources in ons datacenter, zoals Cloud Back-up en Cloud Opslag. Samen maken we logische keuzes waardoor uw omgeving altijd voldoet aan uw eisen.

Terug naar boven