Leergeld

Doneer uw oude hardware aan Stichting Leergeld.

Doneer uw oude hardware aan stichting Leergeld en help gezinnen die het financieel krap hebben. Uiteraard wordt al uw data netjes verwijderd en is het transport goed geregeld.

logo ecoware

Waarom meedoen?

Wanneer u voor uw organisatie nieuwe hardware aanschaft bij Reset bent u weer helemaal up-to-date. De technische levensduur van uw oude hardware is echter misschien nog niet verstreken, waardoor het enorm zonde zou zijn als deze vernietigd wordt. Daarom geeft Reset in samenwerking met leerwerkbedrijf Ecoware en Stichting Leergeld oude computers weg aan gezinnen met minimale financiële middelen. Ook u kunt uw steentje bijdragen door uw oude, bruikbare hardware te doneren.

In 2021 doneerden de klanten van Reset

568

Werkstations

185

Monitoren

205

Laptops

49

Printers

29

Servers

5

Tablets

Eén gift, twee goede doelen

Reset ondersteunt al haar klanten om maatschappelijk verantwoord om te gaan met oude hardware en verzorgt alle logistieke en administratieve rompslomp die hierbij komt kijken. Vervolgens leveren wij alle bruikbare hardware aan bij leerwerkbedrijf Ecoware. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer arbeidsritme en werkervaring opdoen, met als uiteindelijke doel om weer volledig inzetbaar te zijn. Bij Ecoware wordt de data op alle hardware onder vakkundige begeleiding volledig gewist en worden de systemen (indien nodig) geconditioneerd, zodat ze weer bruikbaar zijn.

Tenslotte worden alle herstelde en functionerende pc’s en laptops voorzien van nieuwe Windows-software en afgeleverd bij stichting Leergeld. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Ouders van gezinnen met een minimuminkomen kunnen vaak geen sportspullen of muziekinstrumenten aanschaffen en hebben vaak ook geen computer. Voor veel kinderen is de hulp van Stichting Leergeld een onmisbaar iets: als een kind niet kan deelnemen dreigt immers sociale uitsluiting.

Transport

Nadat wij uw ICT-omgeving hebben voorzien van uw nieuwe hardware kunnen wij, indien gewenst, uw oude hardware komen ophalen. U heeft ook de mogelijkheid om het op afspraak bij ons langs te brengen.

Harde schijven wissen.

Ecoware zorgt ervoor dat de data van uw harde schijven verwijderd wordt. Wilt u een gecertificeerde methode, vraag dan aan uw accountmanager wat de mogelijkheden zijn.

Inspectie en reconditioneren.

Na inlevering van uw oude systemen zal er deskundig gekeken worden in welke staat de hardware verkeert. Daar waar nodig zal Ecoware hardware vervangen, zodat de systemen langer bestendig blijven.

Installeren.

In samenspraak met Stichting Leergeld wordt er nieuwe software op de systemen geïnstalleerd, zodat ze direct gebruikt kunnen worden.

Afleveren.

Ecoware levert de herstelde en ‘schoon’ geïnstalleerde systemen aan Stichting Leergeld. Zij distribueren vervolgens de systemen aan gezinnen die voldoen aan de gestelde criteria om kosteloos een PC te ontvangen. Uw bedrijfsnaam zal hierna toegevoegd worden op onze website bij de ambassadeurs van ons Donatieprogramma.

Dit zijn de ambassadeurs van ons Donatieprogramma

Nog meer vragen over oude hardware doneren?

Doneer uw oude hardware aan stichting Leergeld en help gezinnen die het financieel krap hebben. Uiteraard wordt al uw data netjes verwijderd en is het transport goed geregeld.

Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Frank van der Zalm

Productspecialist

0174 200 307