Uw ICT-omgeving georganiseerd tot in de details

Bij het opzetten van een ICT-omgeving komen er veel dingen om de hoek kijken. Welke inrichting is een logische keuze voor de bedrijfsprocessen die er uiteindelijk gevoerd moeten gaan worden? Welke hard- en software ga ik gebruiken? Hoe zorg ik ervoor dat alle systemen veilig en goed onderhouden blijven? En hoe kunnen mijn werknemers bij eventuele problemen of storingen hulp krijgen?

Reset kan met uw wensen en eisen een volledig advies geven. Vervolgens kunnen wij de realisatie uitvoeren of coördineren. Wij nemen het volledige projectmanagement voor u uit handen.

Consolidatie

Bij het ontwerp van uw ICT-omgeving proberen wij altijd zoveel mogelijk te consolideren. Dit houdt in dat wij proberen om zoveel mogelijk gedaan te krijgen met zo min mogelijk systemen. Dit zorgt er niet alleen voor dat u veel minder aanschafkosten heeft, maar minder energieverbruik. Daarnaast is er binnen uw bedrijfspand minder ruimte noodzakelijk voor de voorzieningen van uw ICT.

Capaciteit

In de praktijk blijkt dat het gemiddelde gebruik van servercapaciteit niet meer dan 30% is: in de meeste gevallen wordt de capaciteit dus verre van optimaal benut. Wij kunnen dit efficiënter voor u inrichten door meerdere servers virtueel te laten draaien op één server.

Minder kosten

Door consolidatie heeft u minder hardware nodig. Dat betekent lagere kosten in aanschaf en minder onderhoudskosten aan bestaande hardware. Er is tevens minder serverruimte nodig, waardoor de ruimte en eventuele kosten hiervan bespaard kunnen worden.

Energiebesparend

Als u meerdere servers kunt reduceren naar één server, worden de overige servers overbodig. Hierdoor hoeft u nog maar energiekosten te betalen voor een enkele server, wat u op jaarbasis een hoop geld bespaart; een gemiddelde server kost u jaarlijks zo’n €500,-.

Snel en eenvoudig uw ICT-omgeving verhuizen

Bent u van plan om uw bedrijfsactiviteiten op een andere locatie voort te zetten, maar ziet u op tegen de verhuizing van uw ICT-omgeving? Wij helpen u graag met het plannen en voorbereiden van de migratie en kunnen de volledige zorg dragen voor de overgang naar uw nieuwe bedrijfspand. Reset beschikt over de kennis en alle middelen om uw systemen veilig en probleemloos te verplaatsen van de oude naar de nieuwe ICT-omgeving.

Inventarisatie

Bij de migratie houden wij bij onze inventarisatie altijd rekening met de volgende onderdelen:

  • Tijdsplanning
  • Ruimte-indeling van het nieuwe pand
  • Transport van hardware
  • Systeemkoppelingen
  • Datalijnen
  • Nieuwe mogelijkheden op uw nieuwe locatie

Terug naar boven