Pro-actief beheer voor uw systemen en netwerk

Het uitvallen van systemen kan voor vervelende situaties zorgen voor de bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. Door uw systemen te voorzien van onze Heartbeat Monitoring, waarborgt u de continuïteit van uw bedrijfsprocessen en bent u ervan verzekerd dat uw systemen in goede conditie blijven.

Wij controleren pro-actief servers, workstations en netwerkdevices op fouten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld preventieve maatregelen nemen wanneer er problemen gesignaleerd worden met connectiviteit, de belasting van processoren of capaciteit van uw opslagschijven. Daarnaast informeren wij u over de noodzaak tot vervanging van hardware of het upgraden van firmware.

De basis van ons beheer

Heartbeat Monitoring vormt de basis van ons beheer: hiermee kunnen belangrijke onderdelen monitoren en inzicht krijgen in uw ICT-omgeving. Om uw systemen nog veiliger en stabieler te maken, kunt u bovendien de monitoring uitbreiden met Antivirus, Updateservice, Licentiebeheer en Softwarebeheer.

Uitbreidingen Heartbeat Monitoring

AntivirusUpdateserviceLicentiebeheerSoftwarebeheer

Monitort belangrijke
onderdelen zoals:

 • De capaciteit van opslagschijven
 • De belasting van opslagschijven,
  processoren en geheugen
 • De fysieke conditie van hardware
 • De status van lokale back-up
 • De connectiviteit van verbindingen en netwerkapparatuur

Geeft onze Servicedesk
de mogelijkheid om:

 • Inzicht en overzicht van uw ICT-omgeving te krijgen
 • Storingen van uw systemen te ontvangen
 • Toegang tot uw systemen te krijgen
 • ‘Hulp op afstand’ te verlenen om uw medewerkers te helpen

Belangrijkste functies van Heartbeat Monitoring

Storingsmeldingen

Calamiteiten aan uw hard- en software komen direct binnen op ons monitoringssysteem. Deze zogenaamde ‘active issues’ worden afhankelijk van uw SLA opgevolgd door onze Servicedesk.

Hulp op afstand

Met Heartbeat Monitoring stelt u Reset in staat om, indien noodzakelijk, uw systemen over te nemen. Zo kunnen wij snel hulp op afstand bieden bij problemen die niet door monitoring ondervangen kunnen worden.

Rapportage

Hiermee krijgt u beter inzicht in de processtromen waarin uw systemen en netwerk moeten kunnen (blijven) functioneren en de uptime van uw ICT-omgeving. Met deze gegevens zijn bovendien eventuele complicaties nog sneller en beter aan te wijzen.

Apparaatbeheer

Wanneer uw organisatie groeit, krijgt u te maken met steeds meer apparaten. Met Heartbeat Monitoring heeft u in één keer een overzicht van uw hardware. Merken, specificaties, serienummers of fabrieksgaranties: u kunt het allemaal achterhalen.

Uitvoeren van scripts

U kunt scripts automatisch en/of centraal uitrollen op systemen waarop Heartbeat Monitoring geïnstalleerd is. Hierdoor kunnen systemen nog efficiënter beheerd en bijgewerkt worden.

Automatisch herstel

Om de doorloop van cruciale bedrijfsprocessen te waarborgen is het mogelijk om bij storingen uw systemen automatisch te herstellen.

Rapportage over uw ICT

Met Heartbeat Monitoring op uw systemen kan Reset diverse rapportages met u delen. Zo krijgt u beter inzicht in de processtromen waarin uw hardware en netwerk moet kunnen (blijven) functioneren en de uptime van uw ICT-omgeving. Met deze analytische gegevens zijn bovendien eventuele complicaties (die niet door monitoring ondervangen kunnen worden) nog sneller en beter aan te wijzen.

Indien gewenst kunnen wij maandelijks een elektronische rapportage aanleveren over gerealiseerde prestaties en de belangrijkste meetgegevens van uw ICT-omgeving.

Uitbreidingen Heartbeat Monitoring

Naast alle standaardfuncties kunt u desgewenst de Heartbeat Monitoring van uw systemen uitbreiden met diverse beheermogelijkheden. Hierdoor geeft u Reset de mogelijkheid om de veiligheid van uw ICT-omgeving nog beter te waarborgen en uw werknemers altijd te voorzien van de nieuwste functionaliteiten.

Antivirus

Antivirus

Met Antivirus zorgt Reset ervoor dat uw beveiligingssoftware altijd up-to-date is en zo de nieuwste virussen en spyware kan herkennen. Hierdoor hoeft niemand binnen uw organisatie handmatig uw systemen meer te controleren en/of bij te werken.

Updateservice

Updateservice

Met de Updateservice kan Reset alle updates voor uw servers, workstations en netwerkdevices verzorgen. U bent gegarandeerd van de laatste ondersteuning en eventuele conflicten die na een update mogelijk optreden worden snel en correct opgelost.

Licentiebeheer

Licentiebeheer

Met Licentiebeheer neemt Reset het beheer van softwarelicenties voor u uit handen nemen. Wij controleren of de software van uw werknemers rechtmatig gebruikt mag worden en geven u meer overzicht in de software die op uw systemen geïnstalleerd staan.

Softwarebeheer

Softwarebeheer

Software die niet door Microsoft is uitgegeven (maar bijvoorbeeld door Google) kan door Reset up-to-date gehouden worden, zodat gevaarlijke veiligheidslekken tijdig worden gedicht. Daarnaast komen er door middel van updates ook nieuwe functies beschikbaar.

Terug naar boven