Alex Haan is onze in- en verkoper van hard- en software. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het Donatieprogramma van Reset.

Waardoor of waarom ben je eigenlijk in de ICT gaan werken?

“Ik ben er eigenlijk in gerold. En gegroeid: ik ben jaren geleden begonnen als magazijnbeheerder bij Reset, een ICT-bedrijf dat zowel een zakelijke als particuliere tak had. Ik groeide door en werd verantwoordelijk voor de Inkoop. Ook droeg ik de volledige zorg voor de winkel en showroom.”

Hoe kan een gemiddelde werkdag er voor jou uitzien?

“Pffff…heb je even? Allereerst check ik op een ochtend natuurlijk mijn e-mails. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn dagelijkse taken: het beheren van alle artikelen (in- en verkoop). Ik zorg daarnaast ook ervoor dat alles wat via de Verkoop binnenkomt omgezet wordt in projecten.

Ik doe echter nog heel veel andere dingen binnen Reset. Zo begeleid ik het Donatieprogramma wat we hebben opgezet in samenwerking met EcoWare en Leergeld. Hiermee hebben wij voor verouderde hardware een nieuwe bestemming gevonden, waarmee wij heel veel mensen blij kunnen maken. Ik vind het erg gaaf om verschillende dingen te kunnen doen, zodat ik afwisseling heb in mijn werkzaamheden.”

Welke trend op hard- of softwaregebied is er op dit moment?

“Aan de verkoop van hardware valt het mij op dat er steeds meer tablets voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Het is duidelijk te merken dat het bedrijfsleven tablets eindelijk écht heeft geaccepteerd. Een verandering in denken bij werkgevers heeft ervoor gezorgd dat werkplekken steeds vaker mobiel en flexibel moeten zijn. Met een tablet en een goed en degelijk toetsenbord creëer je in een handomdraai een volwaardige werkplek. Zeker met een Microsoft Surface en Windows 10.”

Wat maakt het voor jou leuk om bij Reset te werken?

“Het leukste aan Reset vind ik mijn collega’s en de verschillende klanten die wij hebben. Daarnaast worden er binnen Reset veel nieuwe dingen op het gebied van cloud en telefonie geïntroduceerd. Grenzen worden verlegd in plaats van dat er blind gestaard wordt op bestaande dingen. En we zijn lekker aan het groeien, zeker de afgelopen twee jaar.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“Ik rijd graag op mijn motor, een Kawasaki Z800. Ik ga graag met mijn vrienden samen toeren. Ik ben ook keer met hen en mijn vrouw op de motor op vakantie geweest naar de Ardennen. Dat was best gaaf, maar dat doe ik nooit meer, haha. Die afstand was net iets teveel van het goede.

Ik verzamel ook handgemaakte klokken van Christiaan Huygens. Voor die hobby zoek ik dagelijks het hele internet af.