Ferry Groen is teamleider van de afdeling Engineering & Delivery bij Reset. Hij is verantwoordelijk voor het team dat alle projecten op locatie uitvoert.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag als teamleider Engineering & Delivery er eigenlijk uit?

“Na mijn ochtendritueel van kinderen wegbrengen, rijd ik naar ons kantoor in Wateringen of rechtstreeks naar één van mijn klanten. Op kantoor verzorg ik de planning en monitor ik de voortgang van nieuwe projecten, zodat iedereen binnen het team goed en efficiënt op locatie van de klant werkzaamheden kan verrichten. Dit kunnen implementaties van nieuwe producten zijn of het verhelpen van storingen.”

Wanneer komen onze klanten met jou in contact?

“Bij het maken van een planning of vragen over werkzaamheden komen klanten via de telefoon of mail met mij in contact. Face-to-face zien ze mij wanneer ik bijspring bij ad-hoc storingen en voor een klein aantal klanten ben ik (nog steeds) de vaste engineer op locatie.”

Wat maakt het voor jou zo leuk om bij Reset te werken?

“Bij Reset werkt een vast team gezellige collega’s met wie ik prettig samenwerk. Ook de bedrijfsfilosofie waarbij de klant centraal staat en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen spreken mij erg aan.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan allemaal?

“Met mijn 2 zoons (6 en 3 jaar) ben ik vaak aan het stoeien, voetballen, lego bouwen of sta ik in de speeltuin. Daarnaast speel ik volleybal bij Inter Rijswijk waarvoor ik meerdere avonden in de sporthal ben. Ook bezoek ik vaak concerten en cabaretvoorstellingen.”

Wat is voor jou de allerbeste uitvinding sinds de cloud?

“Het beste sinds de uitvinding van de cloud is het gebruik en de ontwikkeling ervan. Vroeger was de cloud alleen interessant en betaalbaar voor grote bedrijven. Onze eigen clouddiensten bewijzen dat de laatste jaren de cloud ook voor kleine en middelgrote bedrijven veel voordelen kan opleveren.
Een echte uitvinding sinds de cloud? De SSD (Solid State Drive)!”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Mijn laatste aanschaf was een nieuwe tablet nadat de vorige door de kinderen was ingenomen. Grappig om te zien dat door de intuïtieve interface kleine kinderen meteen hun weg kunnen vinden op zo’n apparaat. Hun eerste kennismaking met ICT.”