//“Redundantie zou bij iedere ondernemer bovenaan moeten staan”

“Redundantie zou bij iedere ondernemer bovenaan moeten staan”

Ferry Luijten is onze nieuwste aanwinst op onze Verkoopafdeling. Doordat hij jarenlange ervaring heeft gehad met het beheren van systemen, beschikt hij als Accountmanager over veel technische kennis.

Je bent nu een aantal maanden werkzaam bij Reset. Wat is je eerste indruk?

“Een leuk team met technische mensen, met ieder zo zijn eigen vakgebied. Hierdoor kun je lekker sparren met elkaar over technologie en zo voor klanten mooie oplossingen leveren.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou eigenlijk uit?

“Ik ben eigenlijk de hele dag in de weer om klanten van Reset tevreden te stellen en om nieuwe ‘business’ binnen te halen. Hierdoor heb ik veel telefonisch contact en kom ik bij veel klanten over de vloer om onze producten en diensten te presenteren.”

Wat kun jij betekenen voor onze klanten?

“Naast goed advies en scherpe prijzen probeer ik altijd in te schatten wat de juiste oplossing is voor die specifieke klant. Dat zorgt ervoor dat ik naast onze standaard producten vaak ook een stuk maatwerk toevoeg. Mijn ervaring als systeembeheerder helpt daar enorm bij, aangezien ik beschik over veel technische kennis.”

Waar moet volgens jou een moderne ICT-omgeving minimaal over beschikken?

“Dat antwoord is eenvoudig; de juiste hardware in combinatie met redundantie, zodat continuïteit en kwaliteit gewaarborgd zijn. Redundantie is helaas nog iets teveel vakjargon, maar zou eigenlijk bij iedere ondernemer bovenaan zijn prioriteitenlijst moeten staan. Het betekent simpelweg dat je systemen en bedrijfsprocessen zo ingericht zijn, dat het geheel goed blijft functioneren wanneer één of meer systemen defect raken of verloren gaat.”

Wat doe je om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën en ontwikkelingen?

“Aangezien ik zelf jarenlang systeembeheerder ben geweest lees ik veel vakliteratuur en volg ik diverse seminars en cursussen. Daarnaast zijn de pauzes bij Reset ook altijd een bron van inspiratie en informatie. Soms vullen we vrijwel een gehele lunchpauze aan de beste oplossing voor een klant of aan informatie over een nieuw stukje technologie.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“Mijn kinderen zorgen voor een natuurlijk tijdverdrijf. Daarnaast heb ik een actief sociaal leven en probeer ik regelmatig nog wat te sporten.”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Ik ben helemaal gek op computermuizen en ben stiekem ook een beetje een verzamelaar. Ik heb vrijwel de complete Microsoft Sculpt-lijn, alle Apple-muizen en verschillende Logitech-varianten. Echte gadgets zijn het natuurlijk niet, maar voor mij voelt dat wel zo een beetje. De laatste muis die ik heb aangeschaft is de Microsoft Sculpt Comfort, een speciale muis voor Windows 10.”

2017-06-29T22:15:58+00:00 26 januari 2016|Interviews|