Hugo Peltenburg is al jarenlang werkzaam en Accountmanager bij Reset. Hij zoekt voor onze klanten naar de beste oplossingen, zelfs als hij daar de meeste complexe projecten voor moet ontwerpen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag van jou er eigenlijk uit?

“Op een gemiddelde dag start ik ’s ochtends op kantoor. Met een goede kop koffie beantwoord ik e-mails en ga vervolgens op pad naar een klant of potentiële nieuwe klant. Bij de klant bespreek ik ICT-vraagstukken en probeer ik direct een mogelijke oplossing voor te stellen. Na mijn afspraken rijd ik meestal terug naar kantoor om te lunchen. Hierna maak ik van de voorgestelde oplossing(en) een offerte. Voor complexe projecten heb ik eerst even overleg met collega’s voor extra informatie. Bij de uitvoering van deze complexe projecten help ik hen weer als zij vragen hebben of als er onvoorziene punten met de klant besproken moeten worden. In de loop van de middag bel ik klanten op om offertes door te nemen of om een eventueel akkoord direct te vertalen in een nieuw project. Daarnaast help ik mijn collega’s in de verkoop op weg als zij vragen hebben of vastlopen.

Om mijn kennis over ICT op peil te houden probeer ik ook de nieuwste ontwikkelingen te volgen. Aan het einde van de dag lees ik dan ook vaak online nieuws van onder andere Microsoft en HP.”

Wanneer komen onze klanten met jou in contact?

“Klanten komen met mij in contact wanneer ze een ICT-omgeving willen realiseren of verbeteren. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor klanten die willen weten wat de kosten zijn.”

Wat maakt het voor jou zo leuk om bij Reset te werken?

“In de afgelopen zes jaar ben ik met heel veel klanten en leveranciers in contact gekomen. De diversiteit in klanten en oplossingen maakt het voor mij leuk om bij Reset te werken. Ik heb bijvoorbeeld zelfs onze diensten mogen aanbieden aan zusters van een nonnenklooster, iets wat ik nooit had durven denken!”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“In mijn vrije tijd ben ik graag bij familie en vrienden. In het weekend gaan mijn vrouw Sarah en ik vaak op de fiets naar Delft of Den Haag. De markt in Delft bezoeken en ergens wat eten en drinken is altijd leuk. Thuis speel ik zo af en toe op één van mijn gitaren. Vooral mijn elektrische gitaar is, na een drukke week, ideaal om wat stoom af te blazen.”

Wat is voor jou de allerbeste uitvinding sinds de cloud?

“Ik verwonder me nog steeds over de snelheid van nieuwe ontwikkelingen, zoals tablets en apps. De iPad is bijvoorbeeld pas 4 jaar oud, maar al zó geaccepteerd en geïntegreerd geraakt in ons dagelijks leven. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Whatsapp; het gebruik daarvan is zo vanzelfsprekend geworden.”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Zelf koop ik niet veel gadgets, maar de laatste was een USB-powerbank. Hiermee kan je je telefoon zonder stopcontact opladen. Erg handig wanneer je veel onderweg bent.”