Marc Ketel is één van de allereerste werknemers van Reset en verantwoordelijk voor veel van de Research & Development binnen Reset. Daarnaast weet hij alles over onze cloudomgeving in ons datacenter. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou eigenlijk uit?

“Ik heb een duidelijke lijst met taken die ik graag één voor één wil kunnen afvinken. Toch melden er ook iedere dag collega’s bij mij met vragen en taken die direct aandacht nodig hebben. Ik probeer dan ook iedere dag een balans te vinden tussen de spoedeisende taken en de taken die sowieso gedaan moeten worden. Een gemiddelde werkdag is voor mij dus vaak onvoorspelbaar.”

Wanneer komen onze klanten met jou in contact?

“Niet zoveel meer eigenlijk, ik ben mij veel meer op de achtergrond gaan begeven. Mijn taken waren in het verleden breder en daardoor kwam ik veel meer in contact met klanten. Tegenwoordig wordt het eerste klantcontact goed opgevangen door mijn collega’s van de Servicedesk en de Verkoop. Nadat ze mij hebben gevraagd om advies of ideeën kunnen zij vaak dit zelf verder met de klant bespreken.”

Wat maakt het voor jou zo leuk om bij Reset te werken?

“Research en Development betekent voor mij dat ik mezelf continue moet verrijken met nieuwe kennis. Ik ben (soms tot het irritante aan toe voor collega’s) erg nieuwsgierig hoe dingen werken of waarom dingen juist niet werken. Als je daarna die kennis kan omzetten in een oplossing of product, dan geeft dat een geweldig gevoel.”

Wat doe je stiekem op kantoor (waar je collega’s niets van afweten)?

“Ik doe niets stiekem. Zeker niet op 1 april. Ik ontken alles.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“Alsnog thuis achter mijn scherm zitten. Een van mijn hobby’s is elektronica. Dat betekent puzzels oplossen met weerstanden, transistors en microcontrollers, om zo tot een handige schakeling te komen. Internet is daarbij onmisbaar bij het vinden van informatie over deze onderdelen. Om een indruk te krijgen van wat ik daar zoal mee doe en kan, kun je het beste op mijn websites kijken: atoomnet.net en www.modelelektronica.nl.

Voor Reset heb ik mijn kennis van elektronica ingezet om voor de VoIP telefooncentrale een hardware watchdog te maken. Dat is een printplaatje met een kleine processor die de telefooncentrale in de gaten houdt. Wanneer een telefooncentrale niet meer werkt wordt die herstart of juist opgestart als die per ongeluk uit is gezet.

Zodra het buiten mooi weer is, dan zie je mij op mijn fiets rijden richting Hoek van Holland, Wassenaar of zomaar ergens heen. Ik houd ervan om nieuwe fietsroutes en plekken in de regio te ontdekken.”

Wat is voor jou de allerbeste uitvinding sinds de cloud?

“De term ‘cloud computing’ stamt uit 1996. Dat geeft wat ruimte voor keuze.
Ik vind de opvolger van het huidige IPv4 internet protocol, IPv6, de allerbeste uitvinding. IPv6 is uitgevonden in 1998 en gaat het in de toekomst mogelijk maken dat alle slimme apparatuur direct met elkaar kan communiceren.

Stel je je eens voor dat een restaurant je favoriete eten aanbiedt op je smartphone, omdat een combinatie van jouw lege (smart)koelkast, (smart)auto en files tot laat in de avond, een al gesloten (smart)supermarkt en je smartwatch samen hebben gecommuniceerd en bedacht hebben dat dit een goed idee is? De cloudomgeving van Reset is voorbereid om te gaan communiceren met IPv6. Sommige diensten, zoals ons spamfilter, maken daar al gebruik van.”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Een Windows 8.1 mini tablet. Erg handig als je laptop buiten handbereik is of te zwaar is om mee te nemen.”