Maurice Driessen is één van onze Engineers en voert voornamelijk werkzaamheden uit op locatie bij onze klanten. Dit kan bijvoorbeeld het installeren van nieuwe hard- en software zijn, maar ook het oplossingen van storingen of problemen.

Kun je omschrijven hoe een gemiddelde werkweek van jou er ongeveer uitziet?

“Mijn gemiddelde week is een combinatie van werken op kantoor en werkzaamheden op locatie. Deze laatste werkzaamheden bestaan voornamelijk uit installaties en het oplossen van storingen. De weekplanning heb ik voornamelijk zelf in de hand en wordt verder in overleg aangevuld door mijn teamleider en/of collega’s. De werkzaamheden op kantoor bestaan vooral uit het beantwoorden van klantvragen en oplossen van problemen.”

Jij ziet dagelijks veel ICT-omgevingen. Waar moet volgens jou een moderne ICT-omgeving minimaal uit bestaan?

“De omgeving moet voldoende capaciteit hebben. Als iets zonde van de tijd is (en dus geld kost) dan is het wel een traag werkende PC en/of server. Verder is het hebben van een goed werkende back-up voor iedere klant van groot belang. Deze beseft meestal niet waarom dit zo belangrijk is en heeft vaak het idee dat het eigen systeem het eeuwige leven heeft, totdat het te laat is.”

Wat is het mooiste project wat je recent hebt mogen realiseren voor een klant?

“Dat zijn er meerdere, maar het meest omvangrijke project van het afgelopen jaar was het opzetten van een volledig nieuw netwerk voor het transportbedrijf Bode Scholten uit Zoetermeer. Het leuke en leerzame was niet alleen de installatie van de hard- en software oplossingen, maar ook de samenwerking met de vaste systeembeheerder en de twee collega’s die mede betrokken waren bij het project.”

Wat doe je om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën en ontwikkelingen?

“Ik heb thuis een klein netwerk gebouwd waarin ik kan experimenteren met nieuwe technieken. Daarnaast surf ik regelmatig op internet op zoek naar nieuwe informatie over de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.”

Wat maakt het voor jou zo leuk om bij Reset te werken?

“De afwisseling in het werk en de klanten maakt het leuk. Geen dag is hetzelfde. Van grote projecten tot het oplossen van storingen.
Zo ben je het ene moment bezig met het inmeten van een Wi-Fi-netwerk op een camping en het andere moment installeer je een pc bij een klant thuis. Verder heerst er een hele collegiale sfeer en probeert iedereen elkaar waar mogelijk te helpen.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“Thuis genieten van ons zoontje Lars die inmiddels 7 maanden is: samen gek doen en schaterlachen is het mooiste wat er is. In het weekend gaan we (ik, mijn vriendin Karleen en zoon Lars) er vaak op uit. Naar de stad, een wandeling door de natuur maken of lekker borrelen. Als het niet al te slecht weer is schiet ik vaak op mijn fiets de polder in om te zien of ik mijn vorige rondetijd kan verbeteren.”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Ik heb onlangs een aantal Philips Hue lampen gekocht voor de woonkamer. Klinkt misschien niet zo spannend maar je kan er, naast het instellen van elke mogelijke kleur, nog veel meer leuke dingen mee doen. Eén daarvan is bijvoorbeeld de koppeling met mijn afstandsbediening waardoor ik met één druk op de knop een film aan kan zetten en de lampen kan bedienen.”