Rob van der Salm werkt al jaren bij Reset en is sinds het begin van dit jaar verantwoordelijk voor de Werkplaats van Reset.

Om met de deur in huis te vallen: wat gebeurt er eigenlijk in de Werkplaats?

“In de Werkplaats focussen we ons op twee dingen: voorbereiding en reparatie. We proberen voorafgaand aan een project zoveel mogelijk voorbereiding te doen, zodat Engineers op locatie efficiënt te werk kunnen gaan. Denk hierbij aan het assembleren van hardware of het installeren van software.

Daarnaast repareren wij alle systemen van klanten waarbij het niet logisch of handig is als we dit op locatie bij hen doen. Sommige reparaties nemen dermate veel tijd in beslag, dat we dit in de Werkplaats beter en sneller kunnen doen.”

Waarvoor en wanneer kunnen klanten bij jou terecht?

“Voor reparaties kunnen klanten mij altijd direct benaderen, al komen reparaties in de praktijk meestal eerst bij collega’s binnen. Eerst moet er namelijk geconstateerd worden dat iets daadwerkelijk defect is gegaan en dat een reparatie noodzakelijk of de oplossing is.”

Dagelijks zie jij een hoop PC’s voorbij komen die niet goed functioneren. Wat zijn eigenlijk de meest voorkomende problemen aan deze werkplekken?

“Waar we merken dat hardware steeds langer meegaat, zien we dat er op softwareniveau steeds vaker problemen optreden. Ondanks dat gelukkig veel van onze klanten anti-virus gebruiken, zijn eindgebruikers helaas steeds vaker het doelwit van virussen en malware. Phishingmails worden steeds realistischer en agressiever. Dat is een vervelende trend om te zien.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“Klussen aan mijn huis! Het gevolg van een iets verouderd huis kopen, maar het einde is gelukkig in zicht. We zijn nu druk met de voortuin bezig. Daarnaast sport ik graag, al heb ik de laatste jaren wat last van blessures gehad. Ik voetbal niet alleen bij KMD, maar geef ook training aan de C3 en C4 van deze vereniging. Zo probeer ik de toekomst van het Nederlandse voetbal veilig te stellen.”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Ik speel niet alleen op het veld graag een spelletje, maar ook achter mijn PC. Ik heb onlangs een nieuwe 27” monitor voor mijn PC gekocht en de Xbox 360-controller voor Windows. Deze laatste is echt perfect voor als je wilt gamen op je PC.”