Roland Ketel is CEO van Reset. Naast de koers van het bedrijf, is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van veel producten en diensten.

Op welk moment wist je dat Reset zou uitgroeien tot het bedrijf wat het nu is?

“Een directe ambitie tot groei is er nooit echt geweest. In 2007 heb ik uitgesproken dat het me leuk leek om het bedrijf uit te laten groeien tot zo’n 10 mensen. We waren op dat moment met 3 man en inmiddels met 25 in totaal. De natuurlijke groei wordt door ons gerealiseerd door kwalitatief goede diensten en producten te leveren.”

Wat is in de afgelopen jaren het mooiste wat je met Reset hebt meegemaakt?

“Ik realiseer me nu hoeveel moois we met z’n allen (op)gebouwd hebben. Het resultaat van het opbouwen van de bedrijfsstructuur, afdelingen en verantwoordelijkheden heeft mij veel plezier opgeleverd.

Het is heel mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid durft te nemen en de Reset-cultuur ademt. Ook is het leuk om te zien hoe werkzaamheden die ik vroeger zelf nog uitvoerde tegenwoordig door mijn collega’s worden gedaan en geperfectioneerd.”

Wat vind je het leukste om te doen binnen je eigen bedrijf?

“Stiekem vind ik het nog steeds erg leuk om uitvoerend bezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat korte ontwikkeltrajecten of serverconfiguraties af en toe nog steeds door mijn handen gaan. Zo blijf ik ook goed bij met mijn technische kennis en behoud ik raakvlakken met wat er op uitvoerend vlak leeft.

Het verbeteren, begeleiden, klantbesprekingen en nieuwe creatieve producten ontwerpen is mijn dagelijkse taak. Het leukste daarvan? Dat blijft toch het contact met klanten.”

Wat is het moeilijkste aan ‘ondernemer zijn’?

“Door het werken met mensen haal ik niet alleen veel voldoening, maar leer ik ook iedere dag nog bij. Het is niet altijd even gemakkelijk om hoogte te krijgen wat er bij een collega speelt of in hem of haar omgaat. Als we tegen nieuwe (niet onoverkomelijke) situaties aan lopen, dan is het altijd de uitdaging om hiervoor een goede oplossing te vinden en die te waarborgen.

Het mooiste zou zijn als iedereen een open boek was. Dan zou het soms een stuk sneller gaan om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen.”

Wanneer komen onze klanten (nog) met jou in contact?

“Vroeger stond ik zeer veel op de voorgrond. Begonnen als techneut en accountmanager was ik vanzelfsprekend hele dagen bij klanten over de vloer. Tegenwoordig probeer ik zo veel mogelijk kennis te maken met nieuwe klanten of te overleggen op directieniveau. Mijn collega’s waarborgen prima alle dagelijkse activiteiten.”

Wat zijn de ambities van Reset?

“We willen graag een voorbeeld zijn op het gebied van klantgericht ondernemen. We doen dit al zeer goed, te meten aan de gesprekken die ik met klanten heb en de resultaten van onze klantenquêtes. Uiteraard is dit iets waarin je voortdurend kunt blijven verbeteren. Het denken vanuit de klant is dan ook een onderwerp wat continue de aandacht blijft hebben.”

Wat doe je stiekem op kantoor (waar je collega’s niets van afweten)?

“Ik heb het eigenlijk in voorgaande vragen al verklapt: ik probeer toch uitvoerend bezig te zijn. Ondanks dat we een afdeling Research & Development hebben, ontwikkel ik nieuwe diensten en producten. Het is dan ook jammer dat ik vaak geen tijd heb om het af te maken. Hiervoor heb ik gelukkig zeer bekwame collega’s die, wanneer het een vruchtbaar concept is, dit graag voor me afmaken.”

Als je vrij bent (en even niet achter een scherm zit), wat doe je dan zoal?

“Buiten de vele uren die ik besteed aan de zaak (wat vaak ook tot laat op de avond doorgaat), probeer ik er ook thuis zoveel mogelijk te zijn. Ik heb 2 kinderen (van 3 en 5 jaar), die beiden zo snel groot worden dat ik moet oppassen dat ik niets mis.

Daarnaast fiets ik graag. Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een sportieve e-bike, die geschikt is voor meer dan enkel stadsverkeer. Ik probeer langere ritten te maken in de weekenden, maar ga ook graag door weer en wind naar kantoor. Helaas lukt het me, vaak door afspreken bij klanten, niet altijd om op de fiets te komen. Toch leg ik zo’n 8000 kilometer op jaarbasis af.”

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Een Stevens E-Caprile Luxe. Dit is een hoog-segment sportieve e-bike, met een Bosch Performance motor die ook offroad en in heuvelachtig of berggebied leuk presteert.
Ik wilde al wat langer een model met de laatste technische snufjes. Denk aan een Nuvinci Harmony naaf (automatische traploze versnelling, nooit meer schakelen), een Gates Carbon Belt (geen ketting maar een riem), maar ook aan Bosch Nyon (ingebouwde fietsnavigatie). Met zo’n fiets, is het erg verslavend om te blijven fietsen!”

Als je niet in de ICT had gewerkt, wat had je nu dan gedaan?

“Ik heb altijd al geweten dat ik een technische richting op zou gaan. Van kinds af aan was ik al bezig met elektronica. Mijn eerste regels programmeercode schreef ik al toen ik zo’n 11 jaar oud was.

Soms komt het wel eens ter sprake. Ik roep dan altijd “ondernemer in de horeca”. Of ik dit echt zou kunnen? Ik weet het niet. Leuk lijkt het me in ieder geval wel.”