Sonja Rauws werkt al jaren bij Reset en is verantwoordelijk voor een groot deel van de (financiële) administratie.

Hoe is het eigenlijk om bij een ICT-bedrijf te werken?

“Een groot verschil is dat ik uit een ‘vrouwenwereld’ kom (ik was oorspronkelijk werkzaam in de zorg) en nu al geruime tijd en dagelijks in een ‘mannenwereld’ zit. Qua werkzaamheden merk ik er niet heel veel van dat het een ICT-bedrijf is: ik focus mij voornamelijk op alle administratie. Al heb ik door de jaren heen natuurlijk wel kennis opgedaan over de diverse producten en diensten die we aanbieden.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou eigenlijk uit?

“Ik werk 2 dagen in de week, op de dinsdag en donderdag. Ik begin mijn werkdagen met het doornemen van de mailboxen. Ik kijk dan of er dingen zijn die direct opgepakt moeten worden. Daarna zorg ik ervoor dat de administratie bijgewerkt wordt. De rest van de dag bestaat uit diverse werkzaamheden: van de afhandeling van personeelszaken tot het aanvragen van telefoonnummers voor klanten.”

Wat maakt het voor jou zo leuk om bij Reset te werken?

“We hebben een leuk team met gezellige collega’s. In de afgelopen 5 jaar heb ik ook een hoop meegemaakt qua ontwikkelingen: het bedrijf staat nooit stil, er wordt altijd nagedacht over nieuwe ontwikkelingen.”

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

“Doordat ik maar twee dagen werk ben ik veel thuis bij mijn kinderen van 3 en 5 jaar. We houden ervan om in het weekend te fietsen, naar de dierentuin te gaan en de speeltuinen in de buurt op te zoeken.

Ik sport 2 keer per week; ik ga graag hardlopen en doe aan bootcamp. Ik vind het fijn om lekker in de buitenlucht te sporten. Het is ontspannend om gewoon lekker om je heen te kijken terwijl je aan het lopen bent en bijvoorbeeld de natuur te zien veranderen.

Wat is de laatste (technologische) gadget die je hebt gekocht?

“Ik koop zelf eigenlijk vrij weinig gadgets, maar pasgeleden heb ik een nieuwe e-reader (de Kobo Glo HD) aangeschaft. Ik vind het ideaal om al mijn boeken eenvoudig mee te kunnen nemen op vakantie. Dat scheelt een hoop ruimte in de koffers!”