Art Centre Delft

Art Centre Delft gaat werken in de Cloud

Art Centre Delft is een prachtig project. Het leuke voor ons is dat alle specialismen van ons bedrijf er samen komen. Van VoIP telefonie tot werken in de Cloud. En dan ook nog eens in zo’n inspirerende omgeving.

Het Art Centre Delft
logo art centre delft

“Art Centre Delft is een prachtig project. Het leuke voor ons is dat alle specialismen van ons bedrijf er samen komen. Van VoIP telefonie tot werken in de Cloud. Bovendien zijn Paula en Jeroen fijne mensen om mee samen te werken. En dan ook nog eens in zo’n inspirerende omgeving. We zijn erg trots dat we Art Centre Delft als klant mogen hebben.”

Rolf de Keyzer – Accountmanager Reset

Art Centre Delft is een unieke locatie. Gelegen tussen het rustige water van de Schie en het razende verkeer op de A13 bevindt zich een artistieke oase. Tussen kunst en natuur kunnen bedrijven vergaderen, verliefde stelletjes trouwen, of allerlei andere evenementen plaats vinden. In een beschermd natuurgebied kan bovendien iedereen genieten van eigentijdse kunst van vooraanstaande kunstenaars. Art Centre Delft wordt bevlogen en professioneel gerund door Paula Kouwenhoven en Jeroen van Schie.

Tuin van het Art Centre Delft
De tuin van het Art Centre Delft
Installatie van een router
Een router met POE, één kabel voor stroom en internet

Inventarisatie

De ICT van Art Centre Delft was al enige tijd aan vernieuwing toe. Het bereik van de draadloze telefoons kwam niet tot buiten het pand, terwijl in het natuurgebied rond het pand ook allerlei activiteiten plaatsvinden en vaak communicatie nodig is. Daarnaast waren er erg veel telefoons met veel verschillende telefoonnummers. Het bestandsbeheer en de werkplekken bevonden zich ook allemaal inpandig en boden geen mogelijkheid om bijvoorbeeld thuis te werken. De ICT-infrastructuur was door een jarenlange opstapeling van uitbreidingen instabiel geworden en aan vernieuwing toe.

Efficiëntie door automatisering

De servers die eerst nog vast in de serverruimte stonden en van buiten het netwerk niet bereikbaar waren gaan de cloud in. Ook de werkplekken gaan online. Dit houdt in dat alle bestanden op de servers van Reset komen te staan in ons sterk beveiligde datacenter. Op deze servers draaien ook de virtuele werkomgevingen. Hier wordt op afstand met, bijvoorbeeld een laptop, op ingelogd. Het bureaublad in de cloud. Het lijkt nog steeds alsof je lokaal op je laptop werkt, maar eigenlijk werk je rechtstreeks op onze servers. Met als voordeel dat je altijd en overal bij je bestanden kunt en je collega’s ook. Door gebruik te maken van Office 365, is er ook nog eens een sterke set programma’s om mee samen te werken. Iedereen heeft toegang tot de laatste versies van belangrijke gedeelde documenten zoals planningen en klantenbestanden. Bekijk hier nog meer voordelen van werken in de Cloud.

Werken vanaf de datacentres van Reset
Werken vanaf een datacentre van Reset

Telefonie

De telefonie is drastisch versimpeld door te gaan werken met onze Cloud VoIP Telefooncentrale. Hierdoor kunnen alle telefoonnummers op elk moment in een simpel online systeem wordt doorgeschakeld naar verschillende toestellen. Zo heb je minder toestellen nodig, terwijl de huidige nummers behouden blijven. En mocht een medewerker afwezig zijn, dan kunnen zijn nummers tijdelijk worden doorgezet naar mobiel, of een thuistoestel.

Voor een complete dekking wordt gebruikt gemaakt van de Gigaset N720 Pro Dect manager en basisstations. Deze worden aangestuurd door onze Cloudgebaseerde PBX.

Geen wirwar aan kabels

Art Centre Delft is geen standaard kantoornetwerk. Er zijn verschillende binnen- en buitenlocaties. Die zijn, door verschillende technieken te gebruiken, allemaal aangesloten op het netwerk. De HP Aruba Switches worden verbonden door middel van glasvezel. UTP met POE zorgt voor aansturing van de Ubiquiti Unifi Access Points.

Het netwerk zelf is opgedeeld in virtuele netwerken, VLAN’s. Hierdoor staan de verschillende netwerken voor bijvoorbeeld WiFi, IoT en audio los van elkaar. Dit maakt het geheel extra veilig.

Dankzij UTP met POE (netwerkkabels waar ook stroom doorheen loopt) is het nu mogelijk om de elektriciteit, die bijvoorbeeld WiFi Access Points nodig hebben, door de netwerkkabels (UTP-kabels) te laten lopen. Hierdoor kunnen de voedingen, die deze apparaten normaal gesproken nodig hebben, komen te vervallen. UTP-kabels zijn makkelijk te plaatsen. Daardoor hoeven er voor de netwerk apparatuur niet op ingewikkelde plaatsen stroompunten te worden aangelegd.

Dit maakt WiFi mogelijk op lastige locaties. Buiten hangen waterdichte Ubiquiti Unifi Access Points. Zo is er zelfs draadloos internet midden in het beschermde natuurgebied. Bovendien gaat al het verkeer ook nog langs de Sophos XG Firewall. Veilig en draadloos in de polder!

Installatie van de nieuwe Acces Points
Installatie van de nieuwe Access Points
Rolf de Keyzer,  Jeroen van Schie, eigenaar Art Centre Delft en Dennis Schoneveld
Rolf de Keyzer, Jeroen van Schie, eigenaar Art Centre Delft en Dennis Schoneveld

Donatie oude hardware

Door de vernieuwing van de ICT-infrastructuur kwam er oude hardware beschikbaar.  Art Centre Delft heeft ervoor gekozen om deze te doneren aan stichting Leergeld. Reset zorgt al vele jaren dat oude hardware een tweede kans krijgt. De apparatuur gaat eerst naar stichting Ecoware. Daar worden de harde schijven leeg gemaakt en wordt de hardware klaar gemaakt voor een tweede leven. De bruikbare hardware gaat naar stichting Leergeld. Zij zorgen ervoor dat het terecht komt bij mensen met minimale financiële middelen.

Art Centre Delft klaar voor de toekomst

Samen met Jeroen van Schie is de kunstzinnige multidisciplinaire locatie aan de Rotterdamseweg in Midden Delfland weer klaar gemaakt voor de toekomst. De vergaderzalen en feestlocaties zijn aangesloten op een stabiel en betrouwbaar netwerk. De bestanden staan veilig in de cloud. Jeroen en Paula kunnen weer doen waar ze goed in zijn: hun inspirerende plek in de polder beschikbaar maken voor meetings én kunst.

www.artcentredelft.com

Nieuwe apparatuur in het Art Centre Delft
Nieuwe apparatuur in het Art Centre Delft

Kennis maken.

Wilt u eens kennis maken en zien wat Reset voor u kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

U kunt natuurlijk ook bellen met 088 7777 800 of mailen met sales@reset.nl

René Zoutendijk - Senior Accountmanager & Relatiebeheer
René Zoutendijk – Senior Accountmanager & Relatiebeheer

    Uw gegevens