Stichting Leergeld

Van Dam’s Kwastenfabriek BV, is een vooruitstrevende en op ambachtelijke leest geschoeide kwastenfabriek, opgericht in 1928. Ze zijn de laatst overgebleven kwastenfabriek van Nederland. Al meer dan 14 jaar verzorgt Reset het beheer van hun ICT. Tegenwoordig draaien alle systemen in de cloud.

 “Vroeger stond ons kantoor altijd vol mensen. Nu niet meer, maar dat hoeft ook niet meer, want we werken flexibeler en kunnen zo meer doen.” Vertelt Charlie Ortega van Stichting Leergeld 

Stichting Leergeld was toe aan flexibiliteit en verkoeling.


Stichting Leergeld Den Haag werd tijdens de Corona-lockdowns geconfronteerd met een lastige situatie. Op kantoor kon niet meer worden gewerkt, maar daar stonden de computers. Samen met Reset werd een flexibele oplossing bedacht voor de vaste medewerkers en de flexwerkers.

Directeur Charlie Ortega - Leergeld Den Haag
Directeur Charlie Ortega – Leergeld Den Haag

Stichting Leergeld helpt gezinnen met weinig geld

Stichting Leergeld Den Haag helpt kinderen die ten gevolge van armoede niet kunnen deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk leven op school en daarbuiten. 

Samen met de Gemeente Den Haag zijn zij al 16 jaar het laatste vangnet voor kinderen tussen de 4-18 jaar.

Stichting Leergeld doet dit o.a. door spullen zoals computers, fietsen, sportkleding en muziekinstrumenten bij gezinnen uit te delen. Hierdoor wordt het de kinderen toch mogelijk gemaakt om mee te doen op school en/of in het verenigingsleven. 

Kantoor gesloten door lockdown, medewerkers zoeken flexibele oplossing.


Toen de corona-lockdown naderde, moesten de 20 medewerkers van Stichting Leergeld hun manier van werken snel veranderen. Voor de lockdown maakten de vaste krachten gebruik van computers op kantoor. Verder deelden de flexibele werknemers de vaste flexplekken in het pand.

Ook waren er medewerkers die huisbezoeken deden. Daarbij maakten zij aantekeningen op papier en werkten deze op kantoor uit. Echter was het kantoor tijdens de meerdere lockdowns niet toegankelijk, zodoende moest er snel geschakeld worden. 

Leergeld verzamelt computer voor gezinnen met weinig geld

Van een lokale oververhitte server naar een frisse online Cloud 

Voorheen was de complete ICT-inrichting van Leergeld lokaal. In het kantoor hadden zij een aantal vaste pc’s en verder beschikten zij nog over één server. Deze server stond in hun vergaderruimte zonder koeling zoals een airco. Hierdoor kregen zij op hete dagen een oververhitte server met als gevolg dat de server zichzelf afsloot en de medewerkers niet meer konden werken.  

Met behulp van onze diensten is dit probleem opgelost. De server staat nu virtueel bij Reset in het datacenter. Daar is het klimaat neutraal en raakt deze nooit oververhit en/of vol. Ook is deze meteen voorzien van alle veiligheidslagen die nodig zijn om de gegevens van de cliënten van Leergeld te beschermen. Tot slot maken de werknemers nu gebruik van laptops en kunnen zij zonder problemen overal werken. 

Clientgegevens niet meer lokaal

De nodige gegevens van gezinnen die Stichting Leergeld kan bekijken, worden aangeleverd door de Gemeente Den Haag. De gegevens worden 1-op-1 ingeladen in de applicatie FileMaker. Deze draait in het datacenter van Reset en is lokaal voor de medewerkers van Leergeld te gebruiken als cloud-applicatie. Door deze cloud-applicatie zijn gegevens en bestanden altijd online beschikbaar. Bij Stichting Leergeld zijn nu alle gegevens dus lokaal in te zien terwijl ze veilig staan opgeslagen in de cloud.   

Laptops zijn niet meer weg te denken 

In de tijd waarin wij nu leven is een laptop om meerdere redenen voor scholieren zeer van belang. Naast apps zoals Word en Excel wordt er tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van online leer- en examen-omgevingen. Ook is het steeds normaler om vanuit huis onderwijs te volgen. De laptops dienen aan verschillende eisen, zoals een webcam, te voldoen voor online lessen. Kortom, kinderen hebben een goede laptop nodig om hiermee het maximale uit hun schooltijd te kunnen halen.  

Stichting Leergeld helpt de gezinnen die dit zelf niet kunnen financieren. Zij geven moderne laptops en smartphones weg, één voor elk kind in het gezin. Vaak zijn het Chromebooks, omdat veel scholen daar mee werken.

Kennis maken.

Wilt u eens kennis maken en zien wat Reset voor u kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

U kunt natuurlijk ook bellen met 088 7777 800 of mailen met sales@reset.nl

Rolf de Keyzer - New Business
Rolf de Keyzer – New Business

    Uw gegevens