Vierhout Metaal duurzamer door ICT

Van Dam’s Kwastenfabriek BV, is een vooruitstrevende en op ambachtelijke leest geschoeide kwastenfabriek, opgericht in 1928. Ze zijn de laatst overgebleven kwastenfabriek van Nederland. Al meer dan 14 jaar verzorgt Reset het beheer van hun ICT. Tegenwoordig draaien alle systemen in de cloud.

Vierhout Metaal - Den Haag

Vierhout Metaal, duurzamer door ICT.


Vierhout Metaal is al jaren klant bij Reset en was op zoek naar manieren om hun totale bedrijf te verduurzamen. Alles werd tegen het licht gehouden, van de verouderde lichtarmaturen in de fabriek, tot de koelkasten in de kantine. Op bijna elk vlak viel wel energiewinst te behalen.

Toen Erik Vierhout bij ons kwam met de vraag om de ICT van zijn productiebedrijf duurzamer te maken, wisten wij het antwoord al: Doe je ICT de deur uit. Hoe? Dat lees je in deze klantcase.

Vierhout metaal - duurzamere ICT
Erik Vierhout gaat voor duurzame ICT

Erik Vierhout – directeur Vierhout metaal

“Ons stroomverbruik is bijna gehalveerd. Meer omzet, met 45% minder stroom.”

Met de Wet Informatieplicht zijn bedrijven met een verbruik boven 50.000 kWh verplicht om jaarlijks hun energiebesparende maatregelen te rapporten. Erik had weinig zin in die rapportageplicht en ging dus… verduurzamen! Een paar jaar geleden zaten ze nog op 66.000 en nu op 36.000 kWh.

Hoe maak je een productiebedrijf duurzamer?

Op vele fronten kun je een bedrijf energiezuiniger maken. Door goed te kijken naar waar energieslurpers zitten en goede keuzes te maken, boek je snel energiewinst.

  • Oude, eigenlijk al afgeschreven machines, kunnen worden vervangen door nieuwe moderne energiezuinige machines.
  • Moderne CV-ketels zijn veel zuiniger.
  • Door een gebouw te isoleren kan veel energiewinst worden geboekt.
  • Ook ICT is een flinke verbruiker van stroom. Door deze ‘de deur uit te doen’ en te centraliseren in de cloud, kun je veel energie besparen.
duurzamere ICT bij een productiebedrijf
Vierhout Metaal - productiebedrijf - Den Haag

ICT centraliseren in de cloud.

Voorheen waren er bij Vierhout Metaal op locatie meerdere fysieke servers aanwezig; voor bestandsopslag, mailverkeer en applicaties die centraal gegevens verwerken. Op lokale desktopcomputers werden vervolgens alle losse applicaties gedraaid om te kunnen werken. Dit is geen flexibele, schaalbare oplossing en kostte al met al veel energie. Daarbij was ook thuiswerken niet mogelijk.

Door de servers naar de cloud te verplaatsen, haal je de energieverbruikers uit het bedrijf. In de cloud zijn de servers virtueel en gebruiken ze veel minder stroom dan een lokale server. Eén grote fysieke server in een datacenter bevat dan tientallen softwarematige servers, de stroomvoorziening is hierdoor vele malen efficiënter.

Door ook de werkplekken in diezelfde cloud onder te brengen zijn de verbindingen met de virtuele servers optimaal. De werkplekken worden hiermee op afstand (bijvoorbeeld vanaf huis) beschikbaar en de rekenkracht wordt naar het datacenter verplaatst. Ook dit zorgt weer voor een daling in het energieverbruik. Moderne, energie zuinige werkstations maken het plaatje compleet.

het binnenhof den haag

Haags Metaal.

Vierhout Metaal is een Haags familiebedrijf dat al sinds 1931 gespecialiseerd is in de bewerking van metalen. Regionaal leveren zij alle soorten maatwerk. Op vele bekende plekken in Den Haag zijn de constructies van Vierhout dan ook, veelal onbewust, te zien. Wat begon als een smederij in het centrum van Den Haag aan de Frederikstraat, is nu een moderne metaalverwerkingsfabriek aan de Zilverstraat op bedrijventerrein Kerketuinen in Den Haag.

Altijd de hoogste kwaliteit.

Onder de merknamen Jansen, Forster en RP  voert het productiebedrijf hoogwaardige metalen en Aluminium deuren en kozijnen. Producten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van inbraak- en brandwerendheid. Ook dit is dus een product dat de tand des tijds goed kan doorstaan en een duurzame investering.

De hoogste kwaliteit metalen kozijnen en deuren
De hoogste kwaliteit metalen kozijnen en deuren
Automate steel fabrication - ConstruSteel
Construsteel - Staal Constructie Software

Van Excel naar Construsteel.

Planningen en productcalculaties, voorheen gebeurde dit in Excel. Uiteraard met alle beperkingen die dat met zich mee bracht. Er wordt nu gewerkt vanuit de cloud-oplossing Construsteel, een totaalpakket voor productiebedrijven die werken met metaal. Calculaties, offertebeheer, projectadministratie, urenregistratie, HRM, budgetcontrole en CRM. Construsteel bevat alle tools waarmee elke medewerker van Vierhout Metaal, waar dan ook, kan werken aan het ontwerpen en leveren van de beste metalen constructies.

Vierhout Metaal productiebedrijf duurzamer met ICT
Vierhout Metaal productiebedrijf duurzamer met ICT
Vierhout Metaal productiebedrijf duurzamer met ICT

Tijdens het verduurzamen van ons bedrijf heeft Reset geholpen om het energieverbruik van onze ICT-systemen drastisch te verlagen.

Erik Vierhout – Vierhout Metaal
vierhout-metaal.nl

Kennis maken.

Wilt u eens kennis maken en zien wat Reset voor u kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

U kunt natuurlijk ook bellen met 088 7777 800 of mailen met sales@reset.nl

Rolf de Keyzer - New Business
Rolf de Keyzer – New Business

    Uw gegevens