Weighpack, ICT innovatief productiebedrijf

Van Dam’s Kwastenfabriek BV, is een vooruitstrevende en op ambachtelijke leest geschoeide kwastenfabriek, opgericht in 1928. Ze zijn de laatst overgebleven kwastenfabriek van Nederland. Al meer dan 14 jaar verzorgt Reset het beheer van hun ICT. Tegenwoordig draaien alle systemen in de cloud.

weighpack international den haag

Weighpack, compleet ontzorgde verpakkingslijnen


Productiebedrijf Weighpack is een wereldwijde speler op het gebied van ontwerpen, bouwen en assembleren van complete verpakkingslijnen: machines die wegen, tellen, verpakken en etiketteren. Ze hebben hierbij een unieke positie in de wereld omdat ze niet alleen de machines leveren, maar ook een compleet softwarepakket en ondersteuning. Net als Reset dus een all-in oplossing.

Simon Rijke - directeur productiebedrijf Weighpack
Simon Rijke – directeur Weighpack
Simon Rijke en Rolf de Keyzer

“Sinds 1974 al bezig met moertjes tellen.”

In het kantoor van Simon staat nog één van de eerste weegmachines die ze ooit ontwikkelden voor het tellen en verpakken van moertjes. Weighpack heeft in de jaren een indrukwekkend repertoire opgebouwd aan referenties. Veelal producenten van bevestigingsmaterialen voor automotive-, bouw-, infra-, installatie- en doe-het-zelfmarkten.

Sindsdien zijn de sorteermachines uitgegroeid tot complete op maat gemaakte verpakkingslijnen met wegers, tellers, lifters, tillers, banden, robots, scanners, transportbanden, verpakkings- en etiketteerunits, om er maar een paar te noemen. Zo helpt Weighpack over de hele wereld om “moertjes te tellen”.

Compleet management van de verpakkingslijn.

De complete verpakkingslijnen die Weighpack ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en onderhoudt zijn complexe projecten. Een verpakkingslijn kan bestaan uit wel twintig verschillende modules, ook van verschillende leveranciers. Een vereiste is dat deze modules beschikken over integreerbare communicatieprotocollen. Het door Weighpack ontwikkelde Overall Management Systeem (OMS) communiceert met al deze modules en toont hun status, instellingen en productie aantallen. Met het OMS kunnen de modules ook worden ingesteld en aangestuurd. In geval van een storing kunnen de engineers van Weighpack zelfs op afstand meekijken om te zien wat er aan de hand is.

compleet management verpakkingslijn productiebedrijf  Weighpack
weighpack ict bij productiebedrijf

Ken je eigen kracht.

De kracht van Weighpack ligt in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van kwalitatief hoogstaande verpakkingslijnen. Omdat ze technische jongens zijn, onderhielden ze voorheen ook hun eigen ICT. Maar door aanhoudende groei was er meer focus nodig op de eigen bedrijfsvoering. Voor de ICT werd een partner gezocht die ervaring had met vergelijkbare bedrijven en hen compleet kon ontzorgen. En met Reset kon meteen een mooie stap worden gemaakt in de modernisering van de ICT.

In 2019 werden de lokale file- en mail-server vervangen door servers in de cloud bij Reset. Zo werd het beheer en onderhoud van de ICT gecentraliseerd en kwam bij Weighpack de focus op innovatie van hun product.

Cloud en lokaal combineren.

Bij Weighpack wordt gewerkt in een hybride cloudomgeving met een combinatie van lokale high-end workstations en online private cloud werkplekken. Backoffice medewerkers werken met een Remote Desktop in een veilige virtuele desktop op onze servers. Hierdoor zijn er in het bedrijf geen lokale servers meer nodig, maar staan alle bestanden veilig extern in het datacenter van Reset opgeslagen.

solidworkds cad 3d vr
solidworks

SolidWorks in de hybride cloud

Op lokale grafisch sterke desktops worden de productielijnen ontworpen met SolidWorks. De ontwerpbestanden en renders worden vervolgens gesynct naar de cloud en op die manier meegenomen in de back-up.

De complete verpakkingslijnen kunnen tegenwoordig met SolidWorks in Virtual Reality worden bekeken en gepresenteerd. Wel zo handig, als de klant aan de andere kant van de wereld zit.

Innoveren met Karter.

Door het werken met verpakkingslijnen weten ze bij Weighpack als geen ander wat het betekent om doordacht en efficiënt te werken. Daarom hebben ze Karter ontwikkeld, een Autonomous Mobile Robot.

Met Karter kunnen pallets onbeheerd over de werkvloer worden getransporteerd. Zo kunnen verpakkingslijnen volledig autonoom worden voorzien van toebehoren en kan het eindproduct op een pallet naar het magazijn worden gereden.

Omdat wij zelf compleet ontzorgde producten leveren, verwachten we dat ook van onze leveranciers. Bij Reset hebben we die complete ontzorging gevonden voor onze ICT.

Simon Rijke – Weighpack International
weighpackinternational.com

Kennis maken.

Wilt u eens kennis maken en zien wat Reset voor u kan betekenen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

U kunt natuurlijk ook bellen met 088 7777 800 of mailen met sales@reset.nl

René Zoutendijk - Senior Accountmanager & Relatiebeheer
René Zoutendijk – Senior Accountmanager & Relatiebeheer

    Uw gegevens