Eén van de laatste openluchtzwembaden van Zuid-Holland, De Waterman, heeft er een extra service voor haar gasten bij. Vanaf nu kan iedereen namelijk op en rondom het grasveld (‘de zonneweide’) gebruik gaan maken van gratis Wi-Fi.

Sonja Anderson, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken bij het zwembad, is erg content. “Het zwemmen in de openlucht zal altijd het unieke blijven aan De Waterman, maar met gratis toegang tot internet maken we een bezoek aan ons zwembad nóg een stukje leuker. Het is ook fantastisch dat we hiermee onze tachtigste verjaardag (De Waterman werd in 1935 geopend, red.) extra luister kunnen bijzetten.”

Zwembad de Waterman

De realisatie van de zogenaamde hotspot wordt kosteloos aangeboden door ICT-bedrijf Reset, dat eerder al verantwoordelijk was voor het gratis Wi-Fi-netwerk in het centrum van Wateringen. “Wij waren direct enthousiast toen De Waterman ons benaderde: het is niet alleen één van de laatste openluchtzwembaden, maar ook een begrip in Wateringen en omstreken”, aldus Roland Ketel van Reset. “Met de hotspot krijgen de gasten van De Waterman niet alleen gratis toegang tot internet, maar zorgen wij er ook voor dat dit ook op een veilige en gecontroleerde manier gebeurd. Zo zorgen we ervoor dat er geen misbruik van de verbinding gemaakt kan worden.”