Al jaren verzorgen wij tijdens het festival Waterpop in Wateringen de WiFi met behulp van onze mobiele hotspots. Met de WiFi helpen we niet alleen bezoekers, vrijwilligers en artiesten aan een veilige draadloze internetverbinding. We ondersteunen ook de pinautomaten die via een eigen beveiligd WiFi netwerk op een stabiele manier de transacties kunnen verwerken. Tegenwoordig is het met contactloos pinnen natuurlijk zo gepiept om je centen om te zetten in drankbonnetjes, mits de verbinding goed is.

In het dashboard dat bij onze HotSpot hoort is allerlei informatie af te lezen. En als we die in het geval van Waterpop tegen de programmering aan leggen, dan kunnen we zomaar zien welke band het beste bezocht was. Of in ieder geval tijdens welke band we de meeste verbindingen hadden met onze hotspots. Misschien was de band dus juist wel heel saai en gingen de bezoekers spontaan Spotify luisteren, maar laten we daar maar even niet van uit gaan ?

Als we nu onze statistieken van onze Hotspot naast het blokkenschema van Waterpop leggen, dan zien we op welke momenten van de dag het aantal verbindingen piekte.

Het veld liep duidelijk vol in aanloop naar Wulf, de populairste artiest van het Wateringse festival. Deze jonge hitmachine trok het publiek dat de rest van de dag bleef hangen. Rond etenstijd verdween er toen wat publiek, maar in de loop van de avond vulde dat weer aan. Fleddy Melculy was de topper van de avond. En daarna vertrok het publiek weer langzaam naar huis.

Een zeer geslaagde editie van Waterpop! Zowel voor de organisatie als voor onze Hotspots. We kijken nu alweer uit naar wat de meest populaire band van Waterpop 2019 gaat worden. Wij zijn er in ieder geval weer bij!