Categorieën
Microsoft 365 Nieuws Teams

Updates Microsoft 365 – Outlook en Teams

De nieuwste functies van Microsoft Teams: verbeterde presentatie modus met PowerPoint, webinars, automatische aanpassing van weergaven en nog veel meer.

10 handige updates van Outlook en Teams

Microsoft vernieuwt regelmatig haar software, van kleine updates tot grote veranderingen. Binnenkort integreert het kantoorpakket in Microsoft 365, en er komen nog meer updates aan.

In dit blog tonen wij 10 handige updates van Outlook en Teams. Deze updates zullen begin 2023 worden uitgerold.

Alles komt bij elkaar in Microsoft 365

10 Teams en Outlook updates:

  1. To-do nu ook in Outlook
  2. Mails beantwoorden met emoji’s
  3. Werkuren/werkslots instellen
  4. Mails inplannen
  5. Vergadering met gevoeligheids labels
  1. Excel Live in een meeting
  2. Direct reageren in een vergadering
  3. Polls voor in een vergadering
  4. Logo’s en achtergronden Teams lobby
  5. Vergadering met AI vertaalde ondertitels

To-do nu ook in Outlook

Microsoft To-Do verplaatst zich naar Outlook. To-Do is de plek waar al uw taken samenkomen, zowel vanuit Teams, als gevlagde e-mails.

Bekijk snel handige overzichten: zoals geplande taken, gevlagde e-mails, of stel zelf een handig to-do-lijst samen van taken waar u vandaag aan wilt werken.

De losse To-do app is ook zeker een aanrader!

Mails beantwoorden met emoji’s

U kunt nu gemakkelijk en snel mails beantwoorden met één van de zes emoji’s. Deze reacties zijn zichtbaar voor de afzender en iedereen die de mail heeft ontvangen. Nu kunt u moeiteloos iets bevestigen d.m.v. een duimpje omhoog of laten weten wat u ervan vindt.

Werkuren/werkslots instellen

In Outlook kunt u, uw werkuren met de bijbehorende locatie aangeven. U kunt dan verschillende werkuren/werkslots per dag instellen. Zo brengt u gemakkelijk al uw collega’s op de hoogte van wanneer u waar werkt.

Ieders aanwezigheid en werklocaties zijn terug te vinden in de Planning assistent in Outlook. Verder is het mogelijk om in de Teams en Outlook app werklocaties te wijzigen, handig als je bijvoorbeeld onderweg bent.

Mails inplannen

U kunt de datum en verzendtijd van een mail inplannen. De mails komen terecht bij concepten als ‘gepland’ en worden automatisch op de ingeplande tijd verzonden. Bij de mobiele versie van Outlook werkt het als volgt, stel een nieuw bericht op of open een bestaand concept. Selecteer het menu ”  ” en selecteer vervolgens “Verzenden plannen”. Kies ten slotte een van de tijdopties of een aangepast tijdstip om de e-mail te verzenden. Vóór de geplande verzendtijd is het nog mogelijk om de mails aan te passen en/of te verwijderen.

Vergadering met gevoeligheid labels

Naast bescherming voor e-mails door middel van gevoeligheid labels, kunt u deze labels nu ook op uitnodigingen van vergaderingen toepassen. Zo wordt gezorgd voor het juiste niveau van bescherming en encryptie. De inhoud van de uitnodiging voor de vergadering (hoofdtekst en bijlagen) wordt beschermd door middel van versleuteling op basis van het toegepaste gevoeligheidslabel.

Excel Live in een meeting

Door de efficiënte functie Excel Live, is het mogelijk om in een Teams vergadering met alle deelnemers Excel documenten te bekijken en te bewerken. U blijft dan deelnemen aan de vergadering. Verder is het niet essentieel om Excel op uw apparaat te hebben, zonder kunt u hier ook gebruik van maken.

Live reacties in Teams vergaderingen

Tijdens een Teams meeting kunt u direct op gedeelde inhoud reageren. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de uitgebreide toolset en het canvas van Whiteboard. Hiermee kunt u op het gedeelde scherm typen, markeren, tekenen etc. Dit kan tegelijkertijd met de andere deelnemers.

Polls voor in een vergadering

U kunt gebruik maken van polls in Teams, tijdens een meeting of in de chat. Hierdoor is het mogelijk om op verschillende manieren met elkaar te communiceren, snel beslissingen te nemen en de vergadering interactief en vlot te houden.

Kies een passende poll en vraag de deelnemers om te stemmen. Zie de resultaten van de polls terug in de chat en sla ze als u wilt op.   

Kies een passende poll en vraag de deelnemers om te stemmen. Zie de resultaten van de polls terug in de chat en sla ze als u wilt op.   

Logo’s en achtergronden Teams lobby

Representeer uw bedrijf door gebruik te maken van aangepaste logo’s en achtergronden in de Teams lobby. Pas de stijl van uw lobby aan om de Teams-meeting in lijn met uw huisstijl te organiseren.

Vergadering met AI vertaalde ondertitels

U kunt live zonder taalbarrières een gesprek voeren door de AI vertaalde ondertitels mogelijk in 40 talen. De ondertitels worden live vertaald, zodat u meetings met personen in verschillende talen kunt houden.

Doorbreek taalbarrières en maak inclusieve vergaderingen mogelijk.

We zijn hiermee gecertificeerd om oplossingen en trainingen te bieden voor bedrijven om hybride te werken.

Volg onze Social Media en ontdek meer over Reset. Of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ICT nieuws.