Categorieën
Dashboard Nieuws Producten

Automatisch personen tellen

Met de BezoekersTeller van Reset kunt u automatisch tellen hoeveel personen er in uw pand aanwezig zijn. Bepaal snel hoeveel personen er nog het in pand in mogen met onze automatische BezoekersTeller.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onze producten:

Altijd op de hoogte van het aantal personen in uw pand.

Wilt u weten hoeveel personen er in een ruimte, of in uw bedrijf aanwezig zijn? Zoekt u een makkelijke manier om toegangscontrole uit te kunnen voeren?

Met onze Bezoeker Teller kunt u automatisch tellen hoeveel personen er in uw pand aanwezig zijn. Bepaal snel hoeveel personen er nog het in pand in mogen met onze bezoekersteller.

Wat kan de Bezoeker Teller?

 • Geautomatiseerd telsysteem
 • Betrouwbare 3D-teller met hoogtezones
 • AVG compliant
 • Centraal opslagsysteem
 • Ongelimiteerd aantal camera’s
 • Ongelimiteerd aantal bezoekers
 • Tellen in verschillende looprichtingen

 • Duidelijke communicatie voor uw bezoekers
 • Ook voor kleurenblinden en analfabeten
 • Geschikt voor elke branche, van retail tot voetbalstadions
 • Crowdmanagement voor drukke plekken
 • Aan te passen aan uw wensen

Bezoekersaantallen up-to-date 

In tijden van een pandemie zoals het corona virus, is het voor bedrijven belangrijk om te weten hoeveel personen er in een pand zijn. De overheid legt immers restricties op het maximum aantal personen in een pand. Een personeelslid bij de ingang laten staan om te tellen is uiteraard niet de bedoeling, maar hoe kan je dan overzicht houden? Reset heeft dé oplossing geproduceerd om altijd op de hoogte te zijn van het bezoekersaantal. En dat zonder dat een bedrijf hier iets voor hoeft te doen.

Reset heeft een camera systeem gebouwd, waarmee bij de ingang(en) van een pand wordt gemeten hoeveel personen het gebouw in en uit gaan. Zo wordt dit proces volledig geautomatiseerd met deze bezoekersteller.

Bezoeker Teller tablet beeld
corona mondkapje personen tellen

De markt vroeg om een simpele oplossing

Reset is begonnen met het ontwikkelen van de Bezoeker Teller door signalen uit de markt. Bedrijven toonden interesse in het meten van de bezoekersaantallen, naar aanleiding van het corona virus. Het ontwikkelteam van Reset is hiermee aan de slag gegaan en binnen één week stond er een nieuw systeem, speciaal ontwikkeld voor de behoefte aan het meten van bezoekersaantallen.

De techniek achter de bezoekersteller

Een 3D-camera die gespecialiseerd is in object-herkenning is verbonden met een server. Daar kunnen de beeldgegevens van meerdere camera’s centraal worden verwerkt.

De camerabeelden worden opgedeeld in verschillende hoogtezones. Op deze manier weet de software wanneer er een persoon naar buiten loopt en niet een voorwerp. De 3D-camera herkent ook de looprichtingen, zo zijn de bezoekersaantallen altijd up-to-date.

Functionaliteit

Om bezoekersaantallen weer te geven aan klanten en het bedrijf kan er bijvoorbeeld een tablet bij de ingang hangen. Deze geeft het aantal personen weer, in combinatie met een stoplicht. Zo is meteen duidelijk of je naar binnen mag en wordt er gedacht aan mensen die kleurenblind zijn of niet kunnen lezen.

Er zijn geen limieten aan ingangen, en dus camera’s. Het is dus geen probleem om meerdere ingangen samen te voegen en op te tellen.

techniek BezoekersTeller

Ons systeem werkt met groepen, zo is het mogelijk om binnen een bedrijf een groep aan te maken voor bijvoorbeeld een vergaderzaal. Deze groep kan een andere maximale inhoud hebben dan de rest van het gebouw.

statistieken camera

Aan te passen aan uw wensen.

De Bezoeker Teller is door Reset zelf ontwikkeld en geheel op maat te maken voor uw bedrijf! Bij een museum kunnen bijvoorbeeld meerdere camera’s worden geplaatst boven ingangen van tentoonstellingen. Zo kunt u crowdmanagement toepassen en bezoekers naar rustige ruimtes sturen. Zo houdt u de regie over de verspreiding van de drukte. Dit kan heel mooi gevisualiseerd worden in heatmaps. Bovendien kan het museum ook nog eens uitlezen welke tentoonstellingen het populairst zijn.

Drukte spreiding in uw bedrijf

Momenteel worden de bezoekers aantallen dus weergegeven op een tablet. Reset denkt verder, zo is het mogelijk om bij de ingang een stoplicht te maken. Groen om door te gaan, rood om te stoppen. Zoals mensen het gewend zijn. Dit idee is bijvoorbeeld goed toepasbaar bij voetbalstadions. Niet om de bezoekers te tellen, maar om de drukte bij de ingangen te controleren. Verschillende ingangen kunnen worden gegroepeerd en zo kan de drukte worden gecontroleerd bij de verschillende vakken.

Andere oplossingen dan alleen tellen

Andere mogelijkheden zijn goed toepasbaar bij supermarkten. Zo kan je ook aangeven of het drukker in de winkel is dan normaal. Zo informeer je klanten van het drukte niveau en kunnen zij zelf bepalen of ze op dat moment boodschappen gaan doen. Voor ouderen is dit een mooie oplossing, aangezien zij zoveel mogelijk de drukte moeten mijden.

Bezoeker Teller in uw pand.

De Bezoeker Teller is volledig op maat te maken. Reset zorgt er dan ook voor dat het systeem probleemloos werkt in uw pand. Het is maar net de vraag wat uw eisen en wensen hierbij zijn. Hoeveel ingangen zijn er? Zijn er kamers in het pand, zoals een vergaderzaal, waar een extra systeem gewenst is? Reset kan u hierbij goed adviseren, zodat u de oplossing kiest die goed bij uw bedrijf past.

Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

U kunt natuurlijk ook bellen met 0174 200 307 of mailen met f.vanderzalm@reset.nl

Frank van der Zalm - productspecialist
Frank van der Zalm – productspecialist

  Uw gegevens