Categorieën
Nieuws

Monument de Hofboerderij krijgt WiFi

De Hofboerderij was gesloten voor het publiek, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde. Onlangs is de laatste hand gelegd aan draadloos internet in de “Voorhof”.

Monument de Hofboerderij krijgt WiFi

Wateringen was in het verleden, net als andere plaatsen in het Westland, een geliefd oord voor de rijke regenten van Den Haag en Delft. ‘De Hofboerderij’ in Wateringen is een rijksmonument en een belangrijk cultureel èn maatschappelijk erfgoed. Al jarenlang werd geprobeerd om de Gemeente – als eigenaar en exploitant – draadloos internet in de Hofboerderij te laten aanleggen, maar helaas zonder resultaat.

Logo-stichting-culturele-raad

Hofboerderij krijgt update tijdens lockdown.

De Hofboerderij was gesloten voor het publiek, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde. Onlangs is de laatste hand gelegd aan draadloos internet in de “Voorhof” – het deel van de Hofboerderij waar verschillende culturele organisaties hun onderdak vinden. Hiermee werd een langgekoesterde wens van de huurders vervuld. Daarom besloten de huurders het heft in eigen hand te nemen.

Reset legt Wifi aan

Gezamenlijk benaderden zij het Wateringse ICT-bedrijf Reset om een Wifi-netwerk te sponsoren. Reset heeft een warme band met Wateringen en wilde graag meewerken. De benodigde bekabeling was dan ook al de volgende dag al in huis. De gemeente gaf vervolgens toestemming om de aanleg in zelfwerkzaamheid uit te voeren. Omdat de Hofboerderij een rijksmonument is en in de loop van de jaren heel wat verbouwingen heeft ondergaan, kostte de aanleg nog de nodige tijd en hoofdbrekens. Maar afgelopen week werden dan de eerste megabytes verstuurd door Eric Borggreve en Rob van der Zalm via het nieuwe draadloze netwerk in de Hofboerderij.

Internet is noodzakelijk

De internetverbinding is een noodzakelijk hulpmiddel bij de vele activiteiten die, buiten coronatijd, in de Hofboerderij plaatsvinden. “Tijdens het spreekuur binnen het Hofboerderij met bezoekers kunnen nu beter en sneller helpen, bijvoorbeeld bij hun stamboomonderzoek”, dat zegt Chris Batist, voorzitter van de Historische Vereniging, “en ze kunnen direct zoeken in de databases met kranten en foto’s van archieven en bibliotheken. Die zijn heel interessant voor de lokale geschiedenis.”

Ook bij cursussen, exposities, lezingen en presentaties komt internet goed van pas. Borggreve: “We werken steeds vaker met filmpjes en achtergrondmuziek. En zelfs de gemeente had vorig jaar internet nodig om de uitslagen van het stembureau Hofboerderij door te geven. Iedereen heeft dus plezier van een gratis en snelle internetverbinding”.

de-hofboerderij-foto2
Rob van der Zalm doet WiFi metingen in de Hofboerderij.

Gratis Wifi voor huurders

De vaste huurders, maar ook alle bezoekers van de Hofboerderij kunnen nu gratis gebruik maken van de snelle internetverbinding. Reset geeft vaker de mogelijkheid om gratis Wifi aan te leggen bij plekken of gebieden waarbij hulp vereist wordt. Niet alleen de apparatuur wordt volledig door Reset gesponsord, ook het onderhoud en beheer nemen ze voor hun op rekening.

Nog meer vragen over het aanleggen van internet?

Heeft u ook problemen met het aanleggen van Wifi op uw complex en zou u graag kijken wat de mogelijkheden zijn binnen reset.

Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Frank van der Zalm

Productspecialist

0174 200 307