Categorieën
Dashboard Microsoft 365 Nieuws

Microsoft verbetert Onedrive

Microsoft heeft vandaag een uitgebreide reeks verbeteringen aangekondigd aan zijn OneDrive-cloudopslagdienst. Deze komen in de loop van het jaar beschikbaar.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste Microsoft 365 nieuws:

Microsoft verbetert Onedrive

Microsoft heeft vandaag een uitgebreide reeks verbeteringen aangekondigd aan zijn OneDrive-cloudopslagdienst. Deze komen in de loop van het jaar beschikbaar.

In het kort

  • Gedeelde mappen toevoegen
  • Integratie met Teams
  • Ondersteuning voor gesynchroniseerde metadata
  • Verplaats en blijf delen
  • 100GB bestanden
  • Meldingen van opmerkingen
  • Delen van je adresbalk
  • beheerdersrapporten
  • Verbeterde bestandsbescherming en beheer
  • Gestroomlijnde beheerervaring
  • Donkere modus voor internet

Gedeelde mappen toevoegen 

Deze functie komt later deze maand in de openbare preview voor zakelijke gebruikers. U kunt straks eenvoudig gedeelde mappen rechtstreeks aan uw OneDrive toevoegen. Inclusief inhoud die anderen met u hebben gedeeld via hun OneDrive of inhoud die deel uitmaakt van uw gedeelde bibliotheek in Microsoft Teams of SharePoint.

Integratie met Teams

Microsoft zal “binnenkort” beginnen met het uitrollen van OneDrive-integratie voor delen in Teams naast soortgelijke integratie voor Outlook en Office. Wanneer u een bestand vanuit Teams gaat delen, heeft u de mogelijkheid om koppelingen voor delen te maken die toegang bieden aan: iedereen, mensen binnen uw organisatie, mensen met bestaande toegang of specifieke mensen, inclusief die in een privé- of groepschat’.

Ondersteuning voor gesynchroniseerde metadata. 

In de komende weken brengt Microsoft een update uit naar de OneDrive-synchronisatie-app die lees- en schrijfsynchronisatie ondersteunt voor gedeelde bibliotheken die metagegevens bevatten. Dit stelt zakelijke gebruikers in staat om inhoud in hun gesynchroniseerde bibliotheken te bewerken terwijl ze vanaf hun desktop werken.

Verplaats en blijf delen

Later deze zomer kunnen zakelijke gebruikers ervoor kiezen om te blijven delen met bijdragers wanneer ze hun bestanden verplaatsen tussen verschillende gedeelde locaties. Gebruikers ontvangen een nieuwe link met dezelfde rechten als voorheen en ontvangen een melding over de verhuizing.

100 GB bestandsupdates

Met onmiddellijke ingang heeft Microsoft de maximale bestandsgrootte voor uploads verhoogd van 15 GB naar 100 GB in OneDrive en SharePoint.

Meldingen van opmerkingen

Later dit jaar kunt u commentaarmeldingen voor individuele bestanden uitschakelen. Dit heeft alleen invloed op dat ene bestand, niet op de hele bestandenbibliotheek.

Adresbalk delen

Degenen die aan een bestand in een browser werken, kunnen binnenkort links die vanuit hun browseradresbalk zijn gekopieerd, delen met interne collega’s. Deze URL’s respecteren al het deelbeleid, wat natuurlijke en gemakkelijke samenwerking binnen uw organisatie mogelijk maakt.

Beheer beheerdersrapporten. 

Met deze rapporten kunnen beheerders de adoptie en status van de OneDrive-synchronisatie-app in hun organisaties controleren.

Verbeterde bestandsbescherming en beheer

Beheerders kunnen binnenkort de automatische vervaldatum van externe toegang en multi-factor authenticatiebeleid implementeren. Zoals het vragen van eenmalige toegangscodes (OTP) en het uitbreiden van continue toegangsevaluaties naar OneDrive en SharePoint.

Gestroomlijnde beheerervaring

Later dit jaar zullen alle OneDrive-beheerfuncties, inclusief bedieningselementen voor delen, toegang, synchronisatie en opslag, beschikbaar zijn in het SharePoint-beheercentrum, waardoor beheertools op één plek komen.

Donkere modus voor internet

In de voetsporen van OneDrive voor Android en iOS brengt Microsoft binnenkort de donkere modus naar OneDrive voor het web voor commerciële en persoonlijke accounts.

OneDrive in Microsoft 365.

OneDrive is een onderdeel van Microsoft 365. Reset biedt verschillende versies van Microsoft 365 aan. Er zijn verschillende pakketten aan die geschikt zijn voor verschillende werkomgevingen. Het is maar net de vraag wat uw eisen en wensen hierbij zijn. Hoeveel gebruikers zijn er? Werken uw medewerkers via een terminal server? Reset kan u hierbij goed adviseren, zodat u de versie kiest die goed bij uw bedrijf past.

Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Frank van der Zalm

Productspecialist