Categorieën
Microsoft 365 Nieuws Teams

Nieuw in Microsoft Teams – najaar 2020

Creëer een moderne video vergaderkamer met Microsoft Teams Rooms, thuis of op kantoor. Deel schermen, presentaties met iedereen.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste Microsoft Teams nieuws:

Nieuw in Microsoft Teams – najaar 2020

De komende periode rolt Microsoft weer tal van nieuwe functies uit in hun paradepaardje Microsoft Teams. Voor elk onderdeel, vergaderen, bellen, Rooms, integratie met andere Microsoft apps zijn er nieuwe functies.

Microsoft Teams - Breakout Rooms
Microsoft teams

Vergader online in je eigen kantoor.

Vergaderen is een serieuze gebeurtenis, dat is het nu en was het voor corona ook al. Maar soms wil je als bedrijf een andere sfeer neer zetten dan het zakelijke. In de nieuwe update kunnen er scenes worden toegepast op de achtergrond van de Together-modus. Zo kunt u een koffietent nabootsen, maar ook een auditorium of kantoor met uw bedrijfslogo.

Microsoft Teams - New Togethermode scenes
Aangepaste achtergronden in Together-modus
Teams aangepaste achtergrond bij presentaties
De presentator wordt zichtbaar tijdens een presentatie

Aangepaste layouts voor presentaties

Later dit jaar bieden aangepaste lay-outs voor Teams een veel persoonlijker kijkervaring. Ze bieden de mogelijkheid om aan te passen hoe inhoud wordt weergegeven tijdens een vergadering. Als een presentator een PowerPoint-dia laat zien, kunnen deelnemers de presentator zien over de dia heen. Zo wordt een presentatie veel persoonlijker.

Webinarregistratie en rapportage

Met geautomatiseerde mails kunnen organisatoren van gestructureerde vergaderingen zoals webinars makkelijk aanwezigheidsregistratie bijhouden.

Na een vergadering is er een gedetailleerd rapportagedashboard dat inzicht geeft in de betrokkenheid van de aanwezigen. Deze nieuwe functies zullen naar verwachting tegen het einde van het jaar worden uitgerold.

webinar registratie in microsoft teams
Registratie voor webinars
Teams panels
Teams panels
Teams Panels voor de ingang van uw vergaderruimte

Contactloos vergaderen op kantoor

In tijden van Corona wil je zo hygiënisch mogelijk te werk gaan. Als dat ook nog eens efficiënt kan, is dat een win-win situatie. Microsoft heeft meerdere “touchless” functies toegevoegd aan Teams. Zoals stem ondersteuning met Cortana, Proximity Join op geschikte apparaten, Teams Streaming en een speciale Rooms afstandsbediening.

Teams Panels

Verder is er nu ook Microsoft Teams Panel. Dit is een scherm dat geplaatst kan worden bij de ingang van een vergader ruimte. Zo zie je direct of de ruimte beschikbaar is, en welke afspraken er aan komen.

Verbeterd dashboard en wachtrij voor bellen in Teams.

Microsoft Teams heeft altijd al bel-dashboard gehad. Je kon hier een nummer intoetsen en recente activiteiten zien. In het najaar van 2020 komen hier nieuwe functies bij. Er komt een vernieuwd overzichts-scherm. Dit bevat contacten, voicemail en belgeschiedenis. Zo kunt u als gebruiker heel gemakkelijk uw klanten of collega’s bereiken.

Wachtrij voor support desks

Maakt u gebruik van een Support Desk? Microsoft Teams maakt het nu ook mogelijk om binnen een Teams kanaal een belwachtrij te verbinden. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om een helpdesk te maken en mensen in de wachtrij door te verbinden aan beschikbare collega’s.

Niew in Bellen met Microsoft Teams
Het nieuwe dashboard
Microsoft Teams Sjablonen

Kant-en-klare sjablonen.

U kunt nu gemakkelijk een Teams-template pakken, gebaseerd op gebruikelijke scenario’s uit het bedrijfsleven. Elke template komt met voor ingestelde kanalen, apps en uitleg. Natuurlijk krijgt uw bedrijf ook de mogelijkheid om custom templates te maken. Zo werkt uw complete team nog efficiënter samen!

Berichten vastpinnen

In elk kanaal kunnen er nu ook berichten worden gepind. Hierdoor krijgen uw nieuwe medewerkers ook het eerste (of belangrijkste) bericht te zien.

Verbeterde zoekfunctie

Er komt een nieuwe zoek functie in Teams, waardoor het zoeken naar gesprekken, personen, antwoorden en bestanden sneller dan ooit is. Het biedt een betere en duidelijkere context en snellere resultaten.

Welzijn van uw medewerkers

Geef uw medewerkers inzichten in hun productiviteit met MyAnalytics. Zo zien uw medewerkers en de managers precies hoe en waar zij het meest productief zijn. Personeel kan nu ook aangeven hoe zij zich voelen, zo krijgt u inzichten in het welzijn van uw personeel. Hulpmiddelen als meditatie wordt aangeboden om het welzijn te verbeteren en dat allemaal in Microsoft Teams.

Walkie Talkie in Teams

Walkie Talkie in Teams

Walkie Talkie is een push-to-talk-ervaring die directe en veilige spraakcommunicatie via de cloud mogelijk maakt. Hierdoor verandere smartphones en -tablets van werknemers of bedrijven in een walkietalkie. Het vermindert het aantal apparaten dat een medewerker nodig heeft en biedt duidelijke communicatie zonder radiostoring, statische elektriciteit en zonder afstandsbeperkingen in het bereik. Walkie Talkie wordt in Oktober uitgerold.

Voeg apps toe aan vergaderingen.

Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om hun apps te plaatsen in Teams Vergaderingen. Er is een nieuw tab aan de rechter kant, waar alle apps zichtbaar worden. Zo krijgt uw bedrijf talloze extra toepassingen tijdens een vergadering.

apps in teams vergaderingen
Teams Approvals
Keur als leidinggevende opdrachten goed

Approvals

Ook nieuw in Teams zijn approvals. Dit zorgt ervoor dat werk en/of opdrachten goedgekeurd kunnen worden door een leidinggevende of andere belanghebbende. Zo houdt u controle over het werk van uw collega’s.

Digitale ondertekening van bestanden

We verwachten later dit jaar integraties met Adobe Sign en DocuSign. Zo kunt u wettelijke toestemming of goedkeuring te krijgen voor elektronische documenten van mensen binnen of buiten de organisatie. Bovendien kunnen goedkeuringsstromen vanuit de hele organisatie worden geïntegreerd in Teams met meer dan 350 systemen met behulp van Power Automate, waaronder ServiceNow, Dynamics, GITHUB en meer

Power BI en Teams

Power Bi krijgt ook een update in Teams. Later dit jaar komt er een update waardoor het voor uw bedrijf makkelijker wordt om data te visualiseren. Maak gemakkelijk Power Bi visualisaties van Excel sheets, en dat allemaal rechtstreeks vanuit Microsoft Teams. Dit wordt het nieuwe centrale punt om data te analyseren.

Enhanced Power BI voor Teams
Power Automate in Microsoft Teams

Automatiseer taken in Teams met Power Automate

Power Automate krijgt nieuwe templates om gemakkelijk taken te automatiseren binnen Microsoft Teams. Er komen mogelijkheden om werk te automatiseren, zoals het maken van een Teams meeting en uitbreidingen op automatische notificaties.

SharePoint Home-site in Teams

SharePoint wordt beschikbaar als home pagina in Microsoft Teams. Zo krijgt uw team directe toegang tot het intranet van uw organisatie. Zoals u gewend bent van Microsoft zijn alle eigenschappen aan te passen. Van naam, branding en multi-level navigatie naar Teams.

sharepoint home site in teams

Hoe wilt u vergaderen?

Microsoft Teams Rooms is volledig op maat in te richten. Reset zorgt er dan ook voor dat het systeem probleemloos werkt in uw pand en bij de werknemers thuis. Het is maar net de vraag wat uw eisen en wensen hierbij zijn. Hoeveel vergaderruimtes zijn er? Gaan er mensen thuiswerken? Wat hebben zij dan nodig? Reset kan u hierbij goed adviseren, zodat u de oplossing kiest die goed bij uw bedrijf past.

Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn. 0174 200 307 of mail met f.vanderzalm@reset.nl

Frank van der Zalm - productspecialist
Frank van der Zalm – productspecialist

    Uw gegevens