Categorieën
Hoe Nieuws Reset Webstudio WordPress

Hoe update ik een WordPress Website in Plesk

Lees in dit blog hoe u uw WordPress website up to date kunt houden. Anders kan uw site gehackt worden of besmet raken met malware.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws:

Hoe update ik een WordPress Website in Plesk?

In dit blog leggen we uit hoe een WordPress website geupdatet kan worden. Van het maken van een back-up in Plesk, tot het updaten van de WordPress Core, plug-ins en thema’s.

Lees hieronder het stappenplan of bekijk de instructievideo.

Bekijk de instructie video met onze webspecialist Vera Tousain

WordPress is populair, ook bij hackers

WordPress is het meest populaire CMS om websites mee te bouwen. Dit maakt het ook het meest interessant voor hackers. Een foutje in de code maakt in één keer vele sites vatbaar voor aanvallen. Het up-to-date houden van uw website houdt uw website veilig.

Let op!

Gebruik deze handleiding als begeleiding tijdens het updaten. Meer informatie vindt u in de documentatie van WordPress.orgWordPress support of de WordPress community.

1.
Inloggen in Plesk

Log in op Plesk via https://plesk01.resetcloud.nl:8443/ met de gegevens die u van ons heeft ontvangen. U komt dan in het inlogscherm van uw hosting.

Om een back-up te maken van uw website klikt u rechts op ‘Reservekopieën beheren’.

Reservekopieën beheren in Plesk

2.
Back-up maken

Selecteer alleen ‘Bestanden en databases van gebruikers’. Maak daarvan een volledige back-up. Klik vervolgens op OK. Plesk zal dan beginnen met het maken van de back-up. Wacht rustig af tot de back-up klaar is, dus u kunt gerust even een kopje koffie zetten.

Back-up maken in Plesk

3.
Updates

Klik vervolgens links in het menu, op ‘WordPress’. Er opent dan een scherm met details over uw WordPress installatie. Klik hier op ‘Controleren op updates’. Er opent dan een scherm zoals hiernaast, met al uw updates.

Let op: Vink ‘Herstelpunt’ aan. Dit is een extra back-up waar u naar kunt herstellen als er iets niet goed gaat.

Klik de opties aan die u wilt updaten en klik op de oranje knop met ‘Update’.

WordPress updates in Plesk

4.
Controleren

Is Plesk eenmaal klaar met updaten? Bekijk dan uw website, bezoek een aantal pagina’s en kijk of alles naar behoren werkt.

Tip 1

Zorg ervoor dat u update op een moment dat het rustig is op uw website. Uw website is namelijk even uit de lucht. Mocht er iets misgaan, heeft u daarnaast ook de tijd om het op te lossen, zonder dat uw websitebezoekers een negatieve ervaring hebben op uw website.

Tip 2

WordPress moet worden blijven geüpdatet. Houdt uw updates in de gaten en voer deze geregeld door voor een veilige en goed presterende website.

De updates zijn geslaagd

Lukt het niet of wilt het liever uitbesteden?

Het is belangrijk om uw updates bij te houden, zodat uw website veilig en sneller is. Wilt u hulp of heeft u vragen? Bel dan met Vera. Ze legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn. 088 777 804 of mail met info@resetwebstudio.nl

Vera Tousain – Webspecialist

    Uw gegevens