Categorieën
Reset Webstudio

WordPress onderhoud Tips

Een gehackte website, dat wil natuurlijk niemand. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is. Elke update van WordPress neemt bugfixes of nieuwe features met zich mee.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws:

WordPress onderhoud Tips

Een website die veilig en up-to-date is!

Een gehackte website, dat wil natuurlijk niemand. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is. Vaak is dit iets wat uitgesteld wordt, of zelfs vergeten. Elke update van WordPress neemt bugfixes of nieuwe features met zich mee. Maar wat moet je allemaal updaten en waar moet je op letten? Hier een aantal tips.

De webspecialist aan het werk in WordPress

Vraag een gratis websitescan aan!

Laat nu je website scannen om te kijken welke factoren verbeterd kunnen worden zodat je website nog beter vindbaar is in Google! Want er zijn naast zoekwoorden meer factoren belangrijk voor je positie in de zoekmachines. Stuur een mail naar info@resetwebstudio.nl met je website-url en dan scannen wij je website voor je!

Check je gebruikers

Kijk of de gebruikers die toegang hebben tot je website nog nodig zijn. Beperk het aantal gebruikersaccounts. Hoe meer gebruikers, hoe meer mogelijkheden om gehackt te worden. Zorg er daarnaast voor dat de gebruikers die wel actief zijn, geen ‘admin’ als gebruikersnaam hebben. Wanneer WordPress geïnstalleerd wordt, is admin automatisch de gebruikersnaam. Is dit nu nog het geval? Pas dit dan zo nodig aan.

check je gebruikers
inloggen bij wordpress met een sterk wachtwoord

Sterk wachtwoord

Dit klinkt logisch, maar vaak wordt er toch nog een te gemakkelijk wachtwoord gebruikt. Vermijd dus test123, adminadmin, o.i.d. Maar maak gebruik van een wachtwoord met minimaal 12 tekens, diverse cijfers en symbolen. Vaak, als je bij WordPress een nieuw wachtwoord aanvraagt, krijg je al een suggestie. Zorg dat je wachtwoord van dit zelfde niveau is.

Updates & verouderde plugins

Zorg ervoor dat je plug-ins en je thema up to date zijn, en ook je WordPress zelf. Log minimaal één keer per maand in en kijk of er updates zijn. Mocht het misgaan met het updaten, zorg dan dat je altijd een back up achter de hand hebt. Wordt uw website bij Reset gehost, dan is dit al geregeld.

Soms worden plug-ins niet meer bijgehouden of zijn ze niet geschikt voor de WordPress versie die je hebt. Is dit het geval, dan kan je beter opzoek gaan naar een nieuwe plugin die wel bijgehouden wordt. Hierdoor verklein je de kans dat men via de oude plug-in je website kan hacken, of dat hij het gewoon niet meer doet. Wanneer je een nieuwe plug-in installeert, kijk dan ook wanneer hij voor het laatst is bijgewerkt.

update je website

recaptcha beveiligt je tegen spam

ReCAPTCHA beveiligt je tegen Spam.

Wanneer je op je website een formulier hebt, dan is het handig om ook een reCAPTCHA te gebruiken. Hierdoor kunnen bots en spammers niet zomaar je formulier invullen. Een goede tool hiervoor is de reCAPTCHA van Google. De nieuwe spamdetectie van Google test zelf of het spam is of niet. De gebruiker hoeft dus niet meer aan te vinken dat ze geen robot zijn.

Slotje in de url-balk

Zorg ervoor dat je website een SSL-certificaat heeft. Vaak kan dit al via ‘Let’s Encrypt’, dit is een gratis SSL-aanbieder. Zorg er daarnaast ook voor dat men je website enkel kan bezoeken via https. Wanneer je geen SSL-certifcaat hebt, wordt je website gezien als ‘niet veilig’. Een SSL-certificaat zorgt voor een vertrouwde verbinding en zorgt ervoor dat je gegevens veilig zijn. Google waardeert je website met een certificaat meer, wat dus zorgt voor een betere ranking.

ssl certificaat
Zorg voor een nieuwe PHP-versie

Zorg voor een nieuwe PHP-versie.

Het is belangrijk om je PHP-versie up-to-date te houden. Elke nieuwe versie bevat grote en kleine aanpassingen om de veiligheid te verbeteren, gebreken te verhelpen, problemen op te lossen en andere veranderingen. Op een gegeven moment is een PHP versie ook niet meer ondersteund. Daarnaast is een nieuwe PHP-versie veelal ook sneller. Zorg dus dat je de website op de nieuwste versie draait.

Heeft u een veilige website?

Een veilige website is belangrijk. Wanneer uw website gehackt wordt, is er een kans op een datalek. Wij kunnen helpen om uw website veilig online te houden. Uw website wordt gehost op onze servers en wij zorgen voor uw back-up en updates.

Wilt u weten of uw website veilig is? Bel dan met Vera. Ze legt graag uit wat de mogelijkheden zijn. 088 777 804 of mail met info@resetwebstudio.nl

Vera Tousain – Webspecialist

    Uw gegevens