Categorieën
Reset Webstudio WordPress

Voorkom een gehackte website, update WordPress

Vera vertelt in dit blog hoe u uw WordPress website kunt updaten. Anders kan uw site gehackt worden of besmet raken met malware.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws:

Voorkom een gehackte website, update WordPress.

Wanneer uw website, waar natuurlijk veel tijd in gestopt is, eindelijk klaar is. Is het belangrijk dat hij goed onderhouden wordt. Een website met een verouderde WordPress installatie en plug-ins is vatbaar voor hackers en malware. Hierdoor kan uw site offline gaan, of kan zelfs uw bedrijf worden gehackt.

Wij hebben handleidingen klaar staan waarin wordt uitgelegd hoe een WordPress website kan worden geüpdatet.

update je wordpress website

Vraag een gratis websitescan aan!

Laat nu uw website scannen om te kijken welke factoren verbeterd kunnen worden zodat uw website nog beter vindbaar is in Google! Want er zijn naast zoekwoorden meer factoren belangrijk voor de positie in de zoekmachines. Stuur een mail naar Vera met uw website en wij scannen gratis uw website voor u!

Waarom updates doorvoeren?

WordPress is het is het meest gebruikte CMS om websites mee te bouwen. Daardoor is het ook erg kwetsbaar. Eén foutje in de code maakt duizenden sites vatbaar voor aanvallen. Het is een open source systeem, dit betekent dat er overal ter wereld ontwikkelaars werken om updates te ontwikkelen die WordPress weer een stukje beter maken. Maar ook dat de code openbaar is, en dus gevoelig voor kwaadwillenden.

De gevolgen van een gehackte site.

Doordat er zoveel websites draaien op WordPress, is het interessant voor hackers om te proberen om hier binnen te komen. Wanneer hackers weten dat er een zwakke plek in het systeem zit, zullen zij hier direct mee aan de slag gaan.

Deze hackers kunnen dan verschillende dingen doen. Ze kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens stelen. Mocht dit gebeuren, moet er altijd nagegaan worden of er sprake is van een datalek.

Mocht er malware op uw website staan, dan kan uw hostingprovider de site offline halen, totdat uw site is geüpdatet.

Daarnaast kan Google uw bedrijf op een zwarte lijst plaatsen. Deze website zal dan een melding krijgen dat er waarschijnlijk Malware op de website te vinden is en dit heeft negatieve gevolgen voor de vindbaarheid en geeft uw bedrijf een slechte naam.

Betere prestaties bij een up-to-date website.

Door updates wordt uw website elke keer een stukje veiliger. Updates zorgen ze er ook voor dat de prestaties verbeteren. De website laadt sneller en zo nu en dan wordt het design van WordPress verbeterd. Dit was bijvoorbeeld met de release van Gutenburg. Dit is de nieuwe blok-gebaseerde site-editor van WordPress.

wordpress logo
gif WordPress bijwerken

Ook voor Reset belangrijk.

Mocht een website gehackt zijn, bestaat er een kans dat dit naar andere websites op onze server overslaat. Hierdoor bestaat er dus de kans dat er meerdere websites besmet worden met deze malware. Als uw site is geïnfecteerd, zal deze offline worden gehaald. Uw webbouwer krijgt dan de gelegenheid om het probleem op te lossen.

Oke, updaten dus, maar waar beginnen we?

Wij raden aan om updates uit te stellen tot een moment wanneer er niet veel gebruikers actief zijn op uw website. Dit kunt u real-life zien in Google Analytics. Uw website kan namelijk tijdelijk even uit de lucht zijn en dit kan een teleurstelling zijn voor de bezoekers.

We hebben een tweetal

Update handleidingen

Updaten in Plesk

Hoe update u een WordPress website in Plesk. Van het maken van een back-up in Plesk, tot het updaten van de WordPress Core, plug-ins en thema’s.

Lees hieronder het stappenplan of bekijk de instructievideo.

update je wordpress website in plesk

Updaten in WordPress Admin

In deze handleiding leggen we uit hoe een WordPress website geupdatet kan worden via het admingedeelte (WP-admin) van de website.

Lees hieronder het stappenplan of bekijk de instructievideo.

update je wordpress website

Lukt het niet of wil je het liever uitbesteden?

Mocht u liever het updaten van uw site willen uitbesteden of loopt u ergens tegenaan aan? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen. Reset zorgt ervoor dat alle updates netjes op tijd worden doorgevoerd. Elke dag scannen we onze websites op malware en houden we uw website veilig.

Heeft u vragen? Bel dan met Vera. Ze legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn. 088 777 804 of mail met info@resetwebstudio.nl

Vera Tousain – Webspecialist

    Uw gegevens