Categorieën
Microsoft 365 Nieuws Teams

Nieuw in Teams: Tasks voor Planner en To-Do

De Tasks app in Microsoft Teams brengt alle taken taken samen die worden aangemaakt in Planner of in To-Do. U heeft toegang tot Tasks als in app in het linkermenu van Teams.

Volg onze Social Media en blijf op de hoogte van het laatste Teams nieuws:

Al uw taken op één centrale plek in Teams.

U hoeft niet meer te zoeken in Microsoft 365 in Teams, planner, To-Do, Taken in Outlook naar alle taken waar u nog wat moet. Ze worden nu op één centrale plek georganiseerd in Teams.

De Tasks app in Microsoft Teams brengt alle taken taken samen die worden aangemaakt in Planner of in To-Do. U vindt Tasks in het linkermenu van Teams.

Al uw taken, op één centrale plaats!

Maak een taak in Tasks

De plek waar al uw taken samenkomen.

Taken die in Planner worden gemaakt, worden automatisch zichtbaar in Tasks. Zo wordt deze nieuwe app binnen Teams de verzamelplaats voor uw taken. Stel uw teamplanningen op in Planner, delegeer taken aan collega’s en stel hier deadlines aan. Zo komen ze automatisch tevoorschijn in Tasks, en weet iedereen waar hij op welk moment aan moet werken.

De naam van de app heet op dit moment nog Tasks voor Planner en To Do, maar zal later worden gewijzigd in Taken.

Wat is Microsoft Tasks?

De Microsoft takenlijst, ook wel Tasks, is een app gericht op het maken van een takenlijst. Zo kunt u met uw team alle werkzaamheden opschrijven en inplannen per dag. Het is een online takenlijst, dus u kunt hier overal ter wereld, met elk device. 

Maak taken aan voor uw hele team

Voeg bijlagen en notities toe

Maak taken duidelijk met foto’s en notities.

De app kan sinds kort ook worden toegevoegd aan Microsoft Teams. Zo hoeft u geen externe app meer te gebruiken en zit alles gebundeld in één programma. Er kunnen takenlijsten worden aangemaakt en teamleden kunnen hieraan toegevoegd worden. Als gebruiker kun je gemakkelijk deze items zien en hier foto’s, deadlines en notities aan toevoegen.

Duidelijke overzichten.

Microsoft Tasks biedt meerdere geautomatiseerde lijsten. De lijsten komen links in het scherm, onder elkaar naar voren. Hier staan bijvoorbeeld individuele taken, maar ook geplande taken met deadlines en taken waar het hele team aan werkt. Takenlijsten die een gebruiker in de taken-app maakt, verschijnen ook in de andere taken apps op bijvoorbeeld de telefoon. Alle taken-tabbladen die zijn toegevoegd aan een teams-kanaal worden ook zichtbaar in de algemene app. Zo zijn alle taken zichtbaar op één plek!

Beheren van takenlijsten

Voeg teamleden toe

Geef uw team taken en houdt het overzicht.

Samenwerken in Tasks is erg eenvoudig. Maak verschillende lijsten voor een afdeling in uw bedrijf en voeg hier de juiste teamleden aan toe. Afdelingshoofden kunnen specifieke taken toewijzen aan teamleden. Zo kan iedereen bij zijn taken in het vertrouwde programma van Microsoft Teams.

Meer weten over beter samenwerken met behulp van Tasks, Planner en To-Do?

Reset kan u hierbij goed adviseren, onze medewerkers werken zelf namelijk ook met deze functionaliteit. Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Productspecialist Frank van der Zalm

Frank van der Zalm

Productspecialist