Categorieën
Nieuws

Werken bij Reset als stagiaire.

ICT stage, van meelopen tot een arbeidscontract.

Iedereen heeft er wel eens over gehoord, stage! Bij Reset hebben we een hoop stagairs gehad, waarvan vele ook zijn blijven hangen. Op de website onder vacatures kun je wel meer dan 10 stage mogelijkheden vinden. Mocht jouw opleiding er niet tussen staan, wees dan niet getreurd. Je kunt ook een open sollicitatie doen en ons wellicht verrassen! Wij richten ons op gemotiveerde, sociale en gezellige studenten. Bij meer interesse kun je een kijkje nemen op:

De stage van Rik, die na zijn stage mocht blijven werken.

Rik, 19 jaar, volgde de opleiding IT Systems & Devices aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hij kwam terecht in zijn derde schooljaar en moest hiervoor ruim 1000 stage uren  lopen. Op school waren ze al bekend met Reset, vanwege eerdere stagairs. Zijn docent vertelde erover toen Rik vroeg naar bedrijven in en rond het Westland. Hij was geïnteresseerd en besloot om ons te mailen met daarin de vraag of hij langs kon komen. “Mijn eerste indruk van het bedrijf was positief. Ik kwam langs voor een bakkie en om even rond te kijken. Toen heb ik meteen een sollicitatie eruit gegooid en een week later mocht ik al op gesprek.” Rik solliciteerde voor de stage op de afdeling  Field Service Engineer. “Ik kon ook voor Remote Service kiezen, maar ik ben niet zo van het stil zitten dus ik wilde graag buiten de deur werken.” Na zijn sollicitatiegesprek met Stephanie van HR en Rob van Field service  kreeg hij al snel te horen dat hij was aangenomen.

Praktijkervaring.

Tijdens zijn stage hoefde Rik geen moment stil te zitten. Vanaf zijn eerste dag mocht hij al langs klanten. Dit was samen met een collega die hem ondersteunde en van alles leerde. “Ik kreeg de vrijheid om opdrachten zelf uit te voeren maar als ik hulp nodig had kon ik altijd wel bij iemand terecht.” Hierdoor heeft hij tijdens zijn stage echte praktijkervaring op kunnen doen. Door zijn eerdere ervaringen, positieve en harde inzet kreeg hij beetje bij beetje meer verantwoordelijkheid. Rik mocht op een gegeven moment gebruik maken van een auto van de zaak. Hierdoor kon hij zelfstandig naar klanten. “Ik had al ervaring met klantencontact vanuit mijn vorige baan, elektromonteur. ” Op locatie kon hij dan aan de slag met o.a. storingen oplossen, onderhoud en/of installaties. Als je de tijd hebt mag het wel, maar bij Reset hoef je, zoals je kunt lezen, niet voor iedereen koffie te halen . Je draait daadwerkelijk mee in de praktijk en wordt echt aan het werk gezet. 

Plezier met collega’s.

Naast werk is de sfeer ook van belang. Rik gaf aan: “Het contact met andere collega’s is eigenlijk wel positief geweest hier, er hangt een gezellige sfeer, of het nou over werk gaat of daarbuiten.” Bij Reset houden wij ons naast werken veel bezig met feestdagen, vitaliteit en ontspanning. Dit jaar kreeg bijvoorbeeld iedereen op Valentijnsdag een bos rode rozen, uitgedeeld door twee stagiaires waaronder Rik . Verder hebben wij bijvoorbeeld teamuitjes, dan ga je met je afdeling wat gezelligs doen. Denk aan een hapje eten, escape rooms en/of karaoke zingen. Daarnaast hebben wij maandelijks een borrel met een thema dat voor en door collega’s wordt georganiseerd. Ook hebben wij maandelijks een uitje met betrekking tot vitaliteit. Zo hebben wij inmiddels al meer dan 5 sporten ontdekt. Bij de genoemde uitjes worden uiteraard ook alle stagairs betrokken. Hier en daar wordt er wat vastgelegd, dus bij meer interesse kun je een kijkje nemen op onze socials.  

Rik mocht blijven werken bij Reset.

Na alle uren hard werken en veel leren zat Rik zijn stage erop. Echter had het een mooie uitkomst voor zowel Reset als Rik. “Ze zijn gewoon zo tevreden dat ze zeggen: na je stageperiode mag je bij ons komen werken”. Zodoende heeft Reset een nieuwe engineer in dienst en kon Rik op school met trots vertellen over zijn stageperiode en de gevolgen hiervan.

Als Rik de mensen die hier in de toekomst komen werken wat kon zeggen zou dat het volgende zijn: “Iedereen kan zichzelf wel zijn in dit bedrijf en daarom heeft iedereen zijn eigen rol.”