Schenk uw oude computers aan Stichting Leergeld

Verwijdering van data en transport goed geregeld.

Download donatieformulier (PDF)

Waarom meedoen?

Wanneer u voor uw organisatie nieuwe hardware aanschaft bij Reset bent u weer helemaal up-to-date. De technische levensduur van uw oude hardware is echter misschien nog niet verstreken, waardoor het enorm zonde zou zijn als deze vernietigd wordt. Daarom geeft Reset in samenwerking met leerwerkbedrijf Ecoware en Stichting Leergeld oude computers weg aan gezinnen met minimale financiële middelen. Ook u kunt uw steentje bijdragen door uw oude, bruikbare hardware te doneren.

In 2019 doneerden de klanten van Reset

0
Werkstations
0
Monitoren
0
Laptops
0
Printers
0
Servers

Eén gift, twee goede doelen

Reset ondersteunt al haar klanten om maatschappelijk verantwoord om te gaan met oude hardware en verzorgt alle logistieke en administratieve rompslomp die hierbij komt kijken. Vervolgens leveren wij alle bruikbare hardware aan bij leerwerkbedrijf Ecoware. Hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer arbeidsritme en werkervaring opdoen, met als uiteindelijke doel om weer volledig inzetbaar te zijn. Bij Ecoware wordt de data op alle hardware onder vakkundige begeleiding volledig gewist en worden de systemen (indien nodig) gereconditioneerd zodat ze weer bruikbaar zijn.

Tenslotte worden alle herstelde en functionerende pc’s en laptops voorzien van nieuwe Windows-software en afgeleverd bij stichting Leergeld. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Ouders van gezinnen met een minimuminkomen kunnen vaak geen sportspullen of muziekinstrumenten aanschaffen en hebben vaak ook geen computer. Voor veel kinderen is de hulp van Stichting Leergeld een onmisbaar iets: als een kind niet kan deelnemen dreigt immers sociale uitsluiting.

Hoe werkt het?

1

Transport

Nadat wij uw ICT-omgeving hebben voorzien van uw nieuwe hardware kunnen wij, indien gewenst, uw oude hardware komen ophalen. U heeft ook de mogelijkheid om het op afspraak bij ons langs te brengen.

2

Harde schijven wissen

Ecoware zorgt ervoor dat de data van uw harde schijven verwijderd wordt. Wilt u een gecertificeerde methode, vraag dan aan uw accountmanager wat de mogelijkheden zijn.

3

Inspectie en reconditioneren

Na inlevering van uw oude systemen zal er deskundig gekeken worden in welke staat de hardware verkeert. Daar waar nodig zal Ecoware hardware vervangen, zodat de systemen langer bestendig blijven.

4

Installeren

In samenspraak met Stichting Leergeld wordt er nieuwe software op de systemen geïnstalleerd, zodat ze direct gebruikt kunnen worden.

5

Afleveren

Ecoware levert de herstelde en ‘schoon’ geïnstalleerde systemen aan Stichting Leergeld.* Zij distribueren vervolgens de systemen aan gezinnen die voldoen aan de gestelde criteria om kosteloos een PC te ontvangen. Uw bedrijfsnaam zal hierna toegevoegd worden op onze website bij de ambassadeurs van ons Donatieprogramma.

* Donaties die niet geschikt zijn voor particulieren, zoals servers of storage, kunnen mogelijk door Reset overgenomen worden. Bij overname zal Reset een donatie aan Stichting Leergeld doen die de dagwaarde van de hardware vertegenwoordigt.

** Reset wil graag zo goed mogelijk helpen met dit donatieprogramma. Echter, bepaalde producten die gebruikt zijn voor backups zoals: tapes, cd-roms, dvd’s en blurays kunnen niet verwerkt worden in verband met de gevoeligheid van daarop staande informatie. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Dit zijn de ambassadeurs van ons Donatieprogramma

haagclean
wasmachinehuis delft ict reset
technotrading
convex
thibor bv
Stantec doneert via Reset aan Stichting leergeld
logo van hessen