Betere gezondheid voor betere resultaten.

Ergonomische hardware en software biedt meer comfort en werkplezier voor mensen die veel tijd doorbrengen achter hun computer. Uit onderzoek blijkt dat door verschillende vormen van ergonomisch werken te hanteren, u en uw werknemers betere resultaten behalen.

Microsoft

Foto van een vrouw die ergonomisch werkt achter haar monitor.

Ergonomisch denkende software voor optimaal werken.

Gezond en efficiƫnt werken lijkt niet altijd hand in hand te gaan. Voor deze uitdaging biedt Reset een unieke oplossing; bestaande uit een optimale mix van ergonomische hardware en slimme software.

We geloven in de combinatie van gezondheid, comfort en performance. De software bestaat uit een verschillende tools die aantoonbaar het werkcomfort en efficiency van een individuele kenniswerker en een organisatie als geheel structureel verbeteren.

Een overzicht van de software Work & Move.

Wat is ergonomie?

Ergonomie is de wetenschap van mensen en hun werkomgeving met als doel het verbeteren van hun lichaamshouding, effectiviteit en comfort. Het draait om ontwerpen in het belang van mensen en het ontwikkelen van mensvriendelijke tools.

Natuurlijke houding

Ergonomische producten zorgen voor een natuurlijke houding van de hand, pols en onderarm, wat voor meer ontspanning zorgt in het bovenlichaam.

Minder spierspanning

Een natuurlijkere houding zorgt voor een meetbare afname van de spieractiviteit, wat betekent dat u net zo productief kunt werken terwijl u de belangrijkste spieren minder belast.

Meer comfort

Door druk, belasting, verdraaiing en buiging te verminderen en ondertussen meer steun te bieden, geniet u meteen van langdurig comfort.

Betere gezondheid

Lichamelijk ongemak kan tot emotionele stress leiden. Ergonomische producten verhogen het comfort, zodat u zich ten volle kunt concentreren op wat ertoe doet.

De toekomst is hybride werken!

Hybride werken is een werkstijl waarbij werknemers kunnen kiezen uit verschillende settings, afhankelijk van de aard van hun werkzaamheden, gecombineerd met een werkplekervaring die hen in staat stelt die ruimtes de hele dag door te gebruiken. Het idee is dat werknemers productiever zullen zijn als ze de juiste ruimtes hebben voor de taken die ze moeten volbrengen.

Ergonomische muis.

Een muis die dichter bij het lichaam wordt geplaatst is minder belastend voor de nek en schouders. Een goede ergonomische muis is dan ook ideaal in combinatie met een compact toetsenbord. Onnatuurlijke houdingen bij het muisgebruik vormen een risicofactor voor het ontstaan van klachten aan pols en onderarm.

Ergonomische muizen verlagen de spierspanning ten opzichte van standaard platte muizen en zijn een stuk comfortabeler. Welk type ergonomische muis het meest geschikt is is afhankelijk van type werkzaamheden, eventuele klachten en persoonlijke voorkeuren.

Een foto van een persoon die een ergonomische muis gebruikt, tijdens het werken.
Een persoon die de ergonomische toetsenbord gebruikt.

Ergonomische toetsenbord.

Compacte toetsenborden verlagen de reikafstand naar de muis en verlagen daardoor ook de belasting voor de onderarmen. Uit onderzoek is gebleken dat circa 90% van de gebruikers het numerieke deel niet of slechts gedeeltelijk gebruikt.

Laptopstandaarden.

Laptophouders verhogen het beeldscherm van de laptop en verkleinen de kijkafstand. Hierdoor is er veel minder nekbelasting en kan er veel comfortabeler worden gewerkt. Laptophouders met een documenthouder verhogen ook nog eens de productiviteit.

Laptophouders van BakkerElkhuizen zorgen voor 17% productiviteitsverhoging, 32% minder nekbelasting en 21% meer comfort.

Een man die lacht die een laptophouder van het merk BakkerElkHuizen gebruikt.
Een man die door het gebruik van een goede tablethouder de nekhouding verbeterd.

Tablet houders.

Een goede tablethouder plaatst de tablet hoger en onder een hoek zodat zowel nekhouding als kijkhoek verbetert. Gebruik een los toetsenbord en muis (indien mogelijk) als er veel wordt getypt op de tablet.

Een TabletRiser maakt het mogelijk om uw tablet traploos in elke denkbare positie te plaatsen en biedt ruimte om je favoriete compacte toetsenbord mee te nemen. Het toetsenbord is vrij te plaatsen waardoor je productiever en langer kan werken met een tablet.

Polssteunen en muismatten.

De tafel is vaak koud en veroorzaakt een slechtere doorbloeding van de hand en pols. Een isolerende muismat voorkomt een koude muishand en draagt daarmee bij aan extra comfort.

Een polssteun helpt bij het in een rechte positie houden van de pols tijdens het typen en kan gebruikt worden om tussendoor even uit te rusten. Een te zachte polssteun kan leiden tot fixatie van de pols, waardoor juiste extra spierbelasting ontstaat. Het is belangrijk om de polsen op de juiste hoogte te brengen, hiermee blijft de polshouding neutraal.

polssteunen en muismatten die extra comfort brengen voor juiste spierbelasting.

Nog meer vragen over ergonomisch werken?

Ergonomische hardware en software biedt meer comfort en werkplezier voor mensen die veel tijd doorbrengen achter hun computer. Uit onderzoek blijkt dat door verschillende vormen van ergonomisch werken te hanteren, u en uw werknemers betere resultaten behalen.

Heeft u vragen? Bel dan met Frank. Hij legt graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Frank van der Zalm

Productspecialist

0174 200 307

Neem contact op.

Stel uw vraag over ergonomisch werken binnen Reset en wij nemen snel contact met u op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

U kunt natuurlijk ook bellen met

088 7777 800

Of mailen met

sales@reset.nl

    Uw gegevens