Categorieën
Microsoft 365 Nieuws Teams

Wat kost bellen met Microsoft Teams?

Welke kosten komen er kijken bij Bellen met Microsoft Teams? We zetten de belangrijkste besparingen en de kostenposten op een rij.

Wat kost bellen met Microsoft Teams?

Besparen met digitale telefonie

U vraagt zich af wat Bellen met Teams kost. Op de deze pagina laten wij zijn wat de kostenposten zijn, maar ook wat voor besparingen het oplevert. Reset biedt Bellen met Microsoft Teams aan als onderdeel van onze complete werkplek-oplossingen, dit brengt namelijk vele besparingen met zich mee. Deze zitten niet alleen in investerings- of belkosten, maar zijn bedrijfsbrede efficiëntie voordelen, die moeilijk in kosten zijn uit te drukken.

Besparingen
Kostenposten
Wat kost bellen met teams

Voorbeeld administratiekantoor

Mobiel bereikbaar op vaste nummers

Op het bureau staat een vast toestel, met een vast intern doorkiesnummer en vast extern nummer. Als financieel adviseur heeft Tymen veel persoonlijk contact met klanten, en moet hij altijd persoonlijk bereikbaar zijn. Maar hij kan nou eenmaal niet altijd achter zijn bureau zitten.

Met de Teams-app op zijn smartphone zijn zowel externe vaste nummers, als doorkiesnummers mobiel bereikbaar. Tymen is nu achter elk bureau en ook buiten de deur bereikbaar op zijn vaste nummer.

De besparing
Medewerkers zijn met Teams Bellen beter bereikbaar voor klanten, wat een grotere klanttevredenheid realiseert. Daarnaast hoeven er minder mensen bezig te zijn met gemiste telefoontjes noteren en terugbelverzoeken door te geven.

Tymen Roelofs zorgt bij Tychè groep voor flexibele ICT
Tymen Roelofs – Tychè Financieel adviesbureau

De kostenposten van Bellen met Teams.

Wat het kost om te bellen met Microsoft Teams is afhankelijk van uw bedrijf en hoe u met Teams wilt bellen. We geven een opsomming van waar de kosten inzitten.

Microsoft teams

Het Microsoft 365 abonnement.

Om Microsoft Teams te kunnen gebruiken is een Microsoft 365 abonnement nodig. Deze zijn er in verschillende smaken. Van alleen online diensten, tot de complete suite met alle programma’s. Alle Microsoft 365 abonnementen bevatten de mogelijkheid om deze uit te breiden om te kunnen bellen met Teams. De kosten verschillen per abonnement.

Bellen met de Microsoft Business Voice Add-on.

Naast het M365 abonnement is het verplicht om de Microsoft Business Voice Add-on te gebruiken. Deze voegt de functionaliteit toe aan Microsoft Teams om te kunnen bellen. Dit is zowel de functionaliteit aan de achterzijde voor systeembeheerders, om telefoonnummers te kunnen koppelen en om bijvoorbeeld wachtrijen in te regelen. Als ook de functionaliteit in de app zelf om te kunnen bellen.

De Business Voice add-on zit inbegrepen in Microsoft 365 E5.

Yealink - bellen met Teams

Gesprekskanalen voor gelijktijdige gesprekken.

Aan de achterkant zit Teams nog steeds gekoppeld aan telefoonlijnen. Het maakt niet uit hoeveel telefoonnummers er zijn gekoppeld, maar om gelijktijdig te kunnen bellen, zijn er wel meerdere gesprekskanalen nodig. De prijzen van deze gesprekskanalen verschillen per leverancier, en gaan vaak op basis van staffels.

bellen met voip

Voorbeeld schoonmaakbedrijf

Voorkom wachtende medewerkers.

Uw schoonmaakploeg bestaat uit vier personen. Ze verzamelen om 7:00 op een bepaalde locatie. ‘s Ochtends is één van de medewerkers ziek, hij verslaapt zich en belt te laat om zich ziek te melden bij de planner. Hij heeft niet de telefoonnummers van zijn directe collega’s, zij hebben alleen hun privé mobiel bij zich. Ondertussen staat de rest van de ploeg te wachten op hun vierde man. Kostbare tijd gaat verloren.

Met Microsoft Teams kan elke schoonmaker de Teams-app installeren op zijn privé-telefoon en is zo direct bereikbaar voor zijn naaste collega’s. Communicatie verloopt sneller en minder kostbare tijd gaat verloren.

De besparing
Medewerkers die buiten de deur werken zijn beter bereikbaar voor collega’s. Privé telefoons kunnen met de Teams-app zakelijk worden ingezet.

Registratie van telefoonnummers.

U heeft verschillende telefoonnummers die u wilt koppelen aan Teams. Dit kunnen regionale (070), niet-regionale (088), of buitenlandse (+49) nummers zijn. Deze nummers worden overgedragen van uw huidige serviceprovider aan uw Bellen met Teams leverancier. Per leverancier verschillen de kosten van telefoonnummers. Vaak zijn deze op basis van staffels.

bellen met een app

Belminuten, bundels of unlimited fair use.

Ook hier kunnen verschillende leveranciers verschillende mogelijkheden aanbieden. Bellen per minuut, telefoontikken, belbundels voor een vaste hoeveelheid minuten, of unlimited fair use. Het is maar net wat het belgedrag is van uw medewerkers en wat uw leverancier aan kan bieden. Vraag goed door naar de mogelijkheden.

Installatie of migratie

Het instellen van Bellen met Teams, zeker bij grote bedrijven met veel gebruikers en maatwerk, brengt aardig wat werk en tijd met zich mee. Ook hier zullen kosten voor gemaakt moeten worden. Leveranciers die stunten met gratis of goedkope installaties of migraties beperken zich hierbij vaak tot standaardwerkzaamheden.

kost enpost bellen met teams Installatie of Migratie van uw telefonie omgeving

Voorbeeld productiebedrijf

Waar is mijn collega?

De opzichter is op zoek naar een collega in een grote productiehal. Er moet met spoed een stuk maatwerk worden geproduceerd. Maar waar is hij? Lopend door de hal vraagt hij collega’s of zij hem hebben gezien. Uiteraard, achterin tussen de plaatwals en de breedfrees.

Een fabriekshal hangt niet vol met vaste toestellen. Laat staan dat medewerkers allemaal smartphones van de zaak bij zich dragen. Met de Teams-app op zijn telefoon had de opzichter zijn collega meteen kunnen bereiken.

De besparing
Collega’s die intern geen eigen vaste telefoon hebben zijn met de Teams-app makkelijk op een zakelijke manier te bereiken. Zo hoeven zij zelf geen kosten te maken met hun privé smartphones. Er hoeven zo geen speciale telefoons te worden aangeschaft voor intern gebruik.

bereikbaar in een grote productie, bellen met teams

Conclusie: Wat kost Bellen met Teams?

Dat is helemaal afhankelijk van uw eisen en wensen. Er zijn zoveel verschillende factoren die zowel de eenmalige als de maandelijkse kosten kunnen beïnvloeden: het aantal gebruikers, de vorm waarin u Bellen met Teams nodig heeft, maatwerk.

Bij Reset bieden we Bellen met Teams aan als onderdeel van onze complete werkplek-oplossingen. Neem vrijblijvend contact met ons op, en we laten u weten hoe wij uw ICT en uw telefonie kunnen vernieuwen.

wat kost bellen met teams

Stel uw vragen aan onze specialist.

Heeft u nog vragen? Bel dan met Frank. Hij informeert u graag over de functionaliteiten van Teams en vertelt wat de mogelijkheden zijn.

Bel Frank op 0174 200 307, mail naar f.vanderzalm@reset.nl of neem direct via Microsoft Teams contact op.

Frank van der Zalm - productspecialist
Frank van der Zalm – productspecialist

    Uw gegevens