SBC met Microsoft Teams

SBC met Microsoft Teams.

Met onze Session Border Controller (SBC) maken we via Direct Routing uw bestaande vaste nummers van uw eigen telecomprovider beschikbaar in Microsoft Teams.

SBC met Microsoft Teams
Microsoft teams

Verbind Teams met SIP Trunk aan een SBC.

Reset levert de Session Border Controller (SBC) die nodig is om Teams te verbinden met een telecomprovider. Teams gebruikt IP-gebaseerde spraakverbindingen, gewoonlijk SIP-trunks genoemd, om verbinding te maken met de rest van de wereld. Onze SBC beveiligt deze verbindingen en zorgt voor verschillende digitale connecties, zodat talloze verbindingen mogelijk worden.

Een SBC maakt analoog digitaal.

Een Session Border Controller koppelt het vaste PSTN telefoonnet aan een digitale oplossing. In het geval van een VoIP-oplossing is dit een PBX, een digitale telefooncentrale. Maar met Microsoft Teams, wordt de PBX overbodig. Teams bevat de complete functionaliteit van een telefooncentrale.

Behoudt analoge integraties en werk op elk mobiele device
Behoudt analoge integraties en werk op elk mobiele device
intercom teams sbc analoge integratie

Onze SBC levert maatwerk.

Het voordeel van onze SBC boven een directe integratie van Microsoft is dat wij maatwerk kunnen leveren. Wij sluiten analoge apparaten aan waarbij geen installatie van de Teams-app mogelijk is. Zo komen liften, slagboomintercom’s en deurbel-systemen toch beschikbaar in uw moderne telefonie-netwerk.

Extra functionaliteit.

Microsoft vereist een SBC om te fungeren als brug tussen Teams en het telefoonnetwerk. Onze Session Border Controller biedt daarnaast de volgende functies:

  • Analoge ondersteuning – veel organisaties hebben nog steeds analoge telefoons, lifttelefoons, deurtelefoons en faxmachines die worden aangesloten met ATA, FXS en FXO. Onze SBC’s kunnen deze middelen nog jarenlang laten integreren.
  • ISDN naar VoIP converter: werkt u nog met een Patton VoIP Gateway met uw oude ISDN centrale? Met Teams is deze niet meer nodig.
  • Migraties – vaak willen organisaties langzaam migreren naar Teams, waarbij ze hun oude PBX weken, maanden of zelfs jaren willen behouden. Onze SBC’s kunnen gelijktijdig connectiviteit met Teams en de oude PBX delen.
Analoge ondersteuning Microsoft Teams SBC

Moderniseer Gigaset DECT toestellen met SBC

Blijf uw DECT-systeem gebruiken.

Heeft uw bedrijf nog DECT nodig? Dan bieden we daar uiteraard oplossingen voor. Wel raden wij aan dit te zien als een tijdelijke tussenstap, zodat u later de complete functionaliteit van Teams kunt gebruiken met moderne telefoons.

Bel ons, of wij bellen u, met Teams.

Als u uw gegevens invult, belt één van onze specialisten u zo spoedig mogelijk. We vertellen graag alles wat we weten over digitale telefonie.

U kunt natuurlijk ook bellen met 088 7777 800 of mailen met sales@reset.nl

Frank van der Zalm - productspecialist
Frank van der Zalm – productspecialist


    Ik heb support nodig