De voordelen van werken in de Cloud

De voordelen van werken in de Cloud

Als u werkt in de Cloud, dan zit u nog gewoon achter een computer aan een bureau. Maar het bureaublad is virtueel en draait op onze servers. U merkt hier verder helemaal niets van. U werkt nog steeds gewoon met Windows en hebt de beschikking over al uw programma’s. Van Office 365 tot bedrijfsspecifieke programma’s.

Virtueel Bureaublad

Met een simpele laptop kunt u inloggen op uw eigen virtuele bureaublad. En de omgeving waar u dan in terecht komt is net zo goed als een sterke desktop-pc. En dan heeft u ook nog eens onbeperkte opslagruimte tot uw beschikking. Werken op een laptop, maar met onbeperkte middelen.

Werken in de cloud

Kan ik werken met mijn eigen programma’s?

Uw virtuele werkomgeving is voor u net zo bekend als uw eigen PC. U werkt gewoon met Windows en heeft de beschikking over Office 365 en alle standaard software die u nodig heeft om mee te werken. Het kan ook zo zijn dat u bedrijfsspecifieke software gebruikt. Deze kan in de cloud ook gewoon gebruikt worden.

Werken waar u maar wilt

Doordat uw bureaublad virtueel bestaat in onze cloud, kunt u overal inloggen waar u maar wilt.  En niet alleen op uw vaste werkplek op kantoor. Maar u neemt uw werkplek overal mee naartoe. Bij uw klant kunt u dus meteen de laatste versie van uw presentatie inladen die uw collega zojuist nog op kantoor heeft bijgewerkt met de laatste cijfers.

Thuis, bij de klant, of op kantoor. Werken in de cloud maakt u enorm flexibel in waar u werkt. U kunt bijvoorbeeld eerst thuis werken om files te ontwijken. Daarna op kantoor om samen te werken met uw collega’s. Door naar een klant, u bent vroeg, dus in het koffietentje op de hoek werkt u nog even uw mail weg. Overal heeft u dezelfde bestanden als uw collega’s bij de hand.

De cloud is beschikbaar op elk device

Tablet, telefoon, uw laptop. De cloud-desktop kunt u op elk device benaderen. Des te makkelijker als u uw laptop even niet bij de hand hebt. En de integratie van Office 365 maakt het helemaal makkelijk. Voor elk device, smartphone, tablet of laptop heeft Microsoft specifieke apps ontwikkeld. Zo heeft u op elk device de optimale gebruikerservaring.

Altijd up to date

Doordat u met uw laptop inlogt op uw cloud desktop op onze servers, is uw werkplek altijd veilig. Wij houden namelijk constant in de gaten of uw software up to date is. Software leveranciers brengen regelmatig updates uit om verbeteringen door te voeren in hun programma’s of zelfs om ernstige veiligheidslekken te dichten. En wij voeren deze updates gecontroleerd door. Ook de mails en bestanden die u binnen krijgt worden automatisch gescand door uitgebreide anti-virus en anti-spam programma’s. Ook daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

“Werken in de Cloud is makkelijk en veilig!”

Zijn mijn bestanden veilig in de cloud?

Naast dat uw werkplek veilig is tegen virussen en spam, is er nog een extra veiligheidslaag om uw bestanden en werk veilig te houden. Inloggen in de cloud gebeurd namelijk met Two Factor Authentication, kortweg 2FA genoemd. Hiermee logt u niet alleen in met een gebruikersnaam en wachtwoord, maar heeft u ook nog uw smartphone nodig. Hierop wordt een unieke code gegenereerd die u moet intikken op uw laptop. Zo is uw werk dubbel beveiligd.

back-up van uw gegevens

Is er een back-up van mijn gegevens?

Het risico met uw eigen laptop of desktop is dat er iets mis of kapot kan gaan. Een gecrashte harde schijf, een glas water over uw laptop. En stelt u zich eens voor dat u net uw back-up niet goed hebt geregeld. Dan kunt u zomaar waardevolle bestanden kwijt zijn. Als u in de cloud werkt, heeft u  dat risico niet. Want uw bestanden staan niet op uw eigen schijf, maar veilig bij Reset in de Cloud. Onze servers staan trouwens gewoon in Nederland. Dus u weet ook zeker dat uw data binnen onze landsgrenzen blijft en voldoet aan de wet- en regelgeving van de AVG. En mocht er nou met onze server iets gebeuren, dan hebben wij daarvan de back-ups natuurlijk goed geregeld.

Is werken in de cloud duurder of goedkoper?

Doordat u met simpele laptops eigenlijk al klaar bent, zijn er geen grote investeringen meer nodig in dure desktop pc’s en servers. De rekenkracht komt tenslotte uit de cloud, en de opslag natuurlijk ook, en die is onbeperkt. Ook worden de servers van Reset door ons onderhouden en bent u dus niet gemoeid met onderhoudskosten of nieuwe investeringen als oude servers vervangen moeten worden.

Ook dure desktopcomputers hoeven niet meer vervangen te worden. Een bureau kan worden ingericht met een docking station en twee beeldschermen. U sluit uw laptop aan op het het docking station en u heeft een fantastische werkplek op kantoor.

Uw werkomgeving is schaalbaar

Een groot voordeel aan werken in de Cloud is de schaalbaarheid. Zowel op- als afschalen is geen enkel probleem. Extra gebruikers voor een tijdelijk project zijn zo aangemaakt en iedereen heeft onbeperkte schijfruimte. En dat tegen minimale kosten. Zo kan er snel worden ingespeeld op veranderingen van uw organisatie.

In combinatie met Reset Unlimited bent u helemaal van alle gemakken voorzien. Dit is een compleet abonnement met al onze diensten en producten. Voor een vaste prijs per maand werkt u niet alleen in de cloud, maar heeft u ook moderne VoIP-telefonie, Office 365, de hosting van uw website en nog veel meer geregeld.

schaalbare werkomgeving

En mijn huidige omgeving dan?

Heeft u al een eigen mailserver? Een fileserver waar alle gedeelde bestanden op staan? Wij migreren uw servers kosteloos naar onze cloud-omgeving. Deze staan veilig in ons datacenter in Rotterdam. Uw virtuele bureaublad draait ook op deze servers. De bestanden hoeven dus niet via het internet heen-en-weer te worden gestuurd. U kunt razendsnel bij uw bestanden, nog sneller dan uw huidige situatie.

DaaS, Remote, Cloud, Virtueel?

Cloud Desktop kan nog wel eens verwarrend zijn. Er zijn namelijk veel termen die eigenlijk hetzelfde betekenen. DaaS staat bijvoorbeeld voor Desktop as a Service. Remote Desktop staat voor werken op afstand. En een Virtueel Bureaublad is het bureaublad dat je te zien krijgt als je bent ingelogd in je cloud omgeving.

Frank van der Zalm - cloud specialist

Heeft u nog vragen over werken in de cloud?

Bel, Whatsapp of mail dan met Frank van der Zalm.

Frank van der Zalm - cloud specialist