Laat uw werknemers veilig samenwerken

Een bedrijfsnetwerk is het fundament van de meeste ICT-omgevingen. Hiermee kunnen werknemers snel en eenvoudig met elkaar samenwerken en bestanden uitwisselen. Door een bedrijfsnetwerk op te laten zetten kunt u bovendien heel veel processen centraliseren: opslag, beveiliging, computerbeleid, e-mail en databases. Een bedrijfsnetwerk zorgt er dan ook voor dat het beheren en upgraden van uw ICT-omgeving veel efficiënter gedaan kan worden.

Reset heeft jarenlange ervaring en veel kennis van het ontwerpen van bedrijfsnetwerken. Zodoende weten we in de meeste gevallen precies welke infrastructuur er noodzakelijk is om te kunnen voldoen aan de wensen of vereisten van uw organisatie. Ook kunnen we u goed adviseren in cloudoplossingen, daar waar we denken dat het een beter of voordeliger alternatief kan zijn voor uw bedrijfsprocessen.

Aan welke eisen moet uw bedrijfsnetwerk voldoen?

Wanneer u heeft besloten dat uw bedrijf een (nieuw) bedrijfsnetwerk nodig heeft, is het belangrijk om een aantal zaken op een rij te zetten. Wij kunnen u in deze fase al ruimschoots helpen bij het definiëren van uw eisen. Het is goed om alvast na te denken over de volgende vragen:

Heeft u een server nodig?

Een server is een krachtige computer in het hart van uw netwerk. Het geeft veel controle over de activiteiten binnen uw ICT-omgeving en stelt u in staat om gecentraliseerde software (zoals bijvoorbeeld een CRM-pakket) te draaien.

Indien u geen server wilt aanschaffen, kunt u nog steeds veel van de voordelen van een server krijgen. Met een cloudoplossing als Cloud Desktop krijgt u vrijwel dezelfde functionaliteiten, alleen verbindt u niet met een lokaal netwerk maar met een netwerk via internet.

Hoe beveiligen we uw netwerk?

Het is zeer belangrijk dat er voldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen om uw netwerk te beschermen tegen hackers, virussen of calamiteiten. Ons doel is altijd om uw data zo goed mogelijk te beschermen en wij configureren dan ook graag firewalls, antivirus, spamfilters en een back-up binnen uw netwerk.

Bedraad of draadloos?

Bekabelde netwerken zijn snel en betrouwbaar, maar betekenen wel dat er kabels in uw pand aangelegd moeten worden. Draadloos is langzamer en kan soms minder betrouwbaar zijn. Veel bedrijven maken gebruik van een mix: netwerkkabels bij bureau’s en draadloze verbindingen in vergaderzalen en andere gebieden.

Welke internetverbinding heeft u nodig?

Een standaard breedbandverbinding is veelal geschikt voor kleinere bedrijven tot 30 werknemers. Grotere bedrijven hebben meestal een snellere verbinding nodig. Vooral als u van plan bent om gebruik te maken van cloud computing of VoIP-diensten is een betrouwbare verbinding van essentieel belang.

Heeft u extra software nodig?

Een bedrijfsnetwerk is meer dan de apparatuur die uw computers met elkaar verbinden. U heeft in de meeste gevallen extra software en licenties nodig. Reset kan u advies geven over heel veel softwarepakketten en helpen met de uitrol op alle systemen. Zo kunnen uw werknemers snel en gemakkelijk aan de slag.

Het ontwerp van uw infrastructuur

Nadat we de eisen van uw bedrijfsnetwerk hebben bepaald, maken we een ontwerp voor de infrastructuur van uw bedrijfsnetwerk. Hoewel geen enkele organisatie hetzelfde is en de meeste bedrijfsnetwerken van elkaar verschillen, bestaat het in de basis meestal uit de volgende elementen:

Van uw wensen naar volledige realisatie

Het ontwerpen van uw bedrijfsnetwerk is niet alleen afhankelijk van uw bedrijfsprocessen, maar ook van de behoeftes van uw werknemers. Wij voeren dan ook graag een inventarisatie op locatie uit om zo al uw wensen duidelijk in kaart te kunnen brengen. Onze accountmanagers beschikken over de juiste technische kennis om deze te vertalen naar een helder en logisch ontwerp. Deze wordt vervolgens met u besproken, om zo de nieuwe ICT-infrastructuur de stappen voor de realisatie uit te leggen. Ook wordt er een duidelijke inschatting en stelpost gemaakt voor het aantal uren, gebaseerd op de ervaringen bij soortgelijke projecten. Vervolgens zorgen onze Engineers ervoor dat het project zorgvuldig en vakkundig wordt opgeleverd.

Wilt u meer informatie?

Onze accountmanagers geven u graag meer uitleg of informatie. Daarnaast kunnen zij voor u inventariseren welke oplossing het beste bij uw organisatie past. Vraag hieronder direct een terugbelverzoek of offerte aan.

Bel mij terugVraag offerte aan

Hugo Peltenburg

Accountmanager
088 707 1706

Heeft u vragen?

Stel hier direct uw vraag of bel ons gerust.
Rick Hebing

Accountmanager

0174 200 301
  • Contactgegevens

  • Welke vraag heeft u?

Terug naar boven
Menu